Recital Eminescu susținut de actorul craiovean Emil Boroghină la Teatrul „Nottara” din capitală

0
70

Actorul craiovean Emil Boroghină susține astăzi, de la ora 19.30, la Sala „George Constantin” a Teatrului „Nottara” din București, recitalul „Recitindu-l pe Eminescu… La steaua care-a răsărit”. Un spectacol-omagiu cât o provocare – de întoarcere la Poezie și, nu mai puțin, la Poet.

Genericul are o dublă semnificație: „Să inducă la re-citirea operei sale poetice și să propună un traseu, prin codrul polimorf al versurilor sale, cât se poate de emblematic în perspectiva decelării unui mesaj unificator, pornind de la percepția cadrului natural trecând spre cel erotic și cel social, vânând, însă, admirabil, acel salt nu mai puțin miraculos în vaierul cosmic care-l face pe Eminescu unul dintre rarii poeți ai lumii – alături de Dante și Shakespeare, fără a-i uita pe Homer și Vergiliu – a căror imaginație concurează cu marile descoperiri ale științei actuale, ba îndrăznesc să afirm chiar și cu sofisticatele instrumente de ultimă oră de la N.A.S.A.”.

Pentru acest spectacol, Emil Boroghină nu și-a rezervat din recuzita teatrală decât „o extrem de economicoasă și adecvată servantă sonoră și, mai ales, un joc al luminii de o simplitate captivantă”.