Comercianţii de haine second-hand, în noul târg de pe „Caracal”

1
945

De luni, comercianţii de haine şi încălţăminte second-hand nu vor mai fi găsiţi în târgul din cartierul „1 Mai”, ei urmând să se mute în noul Târg Municipal Craiova, care a fost amenajat pe strada „Caracal”, în apropiere de complexul comercial Bănie. Aceștia sunt primii care își iau în primire noile standuri, iar în zilele următoare se vor muta și ceilalți comercianți. 

Comercianţii de haine şi încălţăminte second-hand mai pot fi găsiţi doar până duminică, inclusiv, în actualul târg din cartierul ”1 Mai”. «De luni, se vor muta în noul Târg Municipal Craiova, situat pe strada „Caracal”, în spatele reprezentanţei doljene a Registrului Auto Român. Acolo, ei vor avea un spaţiu acoperit, dotat cu alei betonate, unde îşi vor desfăşura activitatea în condiţii mult mai bune decât în Târgul 1 Mai», a declarat Cosmin Durle, directorul de dezvoltare al societății de administrare a piețelor craiovene.

Comercianţii de produse alimentare şi nealimentare îşi vor începe și ei activitatea, în câteva zile, în noul târg, care se află acum într-un stadiu avansat de construire a chioşcurilor amenajate pe terenurile închiriate de la SC Piețe și Târguri SRL Craiova. Şi tot peste câteva zile, în cursul săptămânii viitoare, urmează să se mute acolo şi comercianţii en-gros de fructe şi legume, care îşi desfăşoară activitatea în Piaţa Chiriac.

Un târg de 32.000 de metri pătrați

Potrivit reprezentanților SC Piețe și Târguri SRL Craiova, noul Târg Municipal Craiova are o suprafaţă de circa 32.000 de metri pătrați și, la final, va fi foarte bine sectorizat, urmând să cuprindă 12 unităţi de alimentaţie publică (restaurante, terase, fast-food-uri), 90 de spaţii comerciale alimentare şi nealimentare, un sector cu 600 de locuri destinat comercializării hainelor şi încălţămintei second-hand, dar şi un sector destinat desfacerii animalelor mici şi păsărilor. Tot aici urmează să-şi desfăşoare activitatea și comercianţii en-gros de legume şi fructe, care îşi vor vine marfa fie din chioşcuri special amenajate (care vor fi în număr de 40), fie direct din maşini (cum va fi cazul celor care vând struguri sau varză). În plus, în noul Târg municipal craiovean va exista un sector amplu care va fi destinat comercializării de autoturisme şi piese auto second-hand.

1 COMENTARIU

  1. poate le dati si casa de marcat
    e incredibil cum statul incurajeaza evaziunea fiscala, le creeaza toate conditiile….auzi…..alei betonate

Comments are closed.