Concursul naţional de poezie „Traian Demetrescu”, la a 25-a ediţie

0
115
Sub egida Consiliului Local şi Primăriei municipiului Craiova, Casa de Cultură „Traian Demetrescu” va organiza, în zilele de 2 și 3 noiembrie a.c., ediţia a XXXV-a a Concursului Naţional de Poezie „Traian Demetrescu” (TRADEM). Pot participa creatori care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România ori ai altor asociaţii de scriitori şi care nu au publicat un volum individual de poezie.

Lucrările, constând în grupaje de cinci-șapte poezii, redactate (dactilografiate) în câte trei exemplare, vor fi trimise până la data de 20 octombrie a.c., numai prin poştă, pe adresa Casei de Cultură – Craiova, strada „Traian Demetrescu” nr. 31, cu mențiunea „Pentru concurs”. Poeziile trimise nu vor purta semnătură, ci un motto ales de autor. Plicul cu poeziile va conţine încă un plic închis, care în loc de adresă va purta acelaşi motto, iar în interiorul lui se vor menţiona numele şi prenumele autorului, vârsta, adresa şi numărul de telefon.

Juriul concursului va acorda premii şi va publica lucrările premiate, după cum urmează: Premiul TRADEM – în valoare de 1.000 lei, Premiul  I (800 lei), Premiul  al II-lea (600 lei), Premiul al III-lea (400 lei), un Premiu Special pentru un autor din Oltenia (400 lei). Festivitatea de premiere va avea loc la sediul Casei de Cultură, în data de 3 noiembrie a.c. Câştigătorii vor fi invitaţi la Craiova, cheltuielile prilejuite de participarea la eveniment (mai puțin transportul) urmând a fi suportate de organizatori. Relaţii suplimentare la tel. 0351.41.33.69 sau e-mail casa_cultura_traian_demetrescu@yahoo.com.