Cecilia-Maria Ionovici aduce „Natura plină de culoare” la Galeriile „Cromatic”

0
793

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj vernisează mâine, 22 mai, ora 12.30, la Galeriile „Cromatic”, expoziţia de pictură „Natura plină de culoare”, cu lucrări realizate de Cecilia-Maria Ionovici, elevă în clasa a IV-a la Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade”.

Talentul i-a fost descoperit la vârsta de 4 ani, de educatoarea de la Grădiniţa „Ion Creangă”, micuța artistă desenând pentru colegi jucăriile și animăluţele preferate. La sfaturile învăţătoarei Carmen Popa, a fost înscrisă la orele de pictură sub coordonarea prof. Cristina Oprea, în octombrie 2013.

A deschis prima expoziţie pe 14 aprilie 2014, chiar în ziua când a împlinit 9 ani, la Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova, intitulată „Culoare şi lumină din sufletul meu”. Cea de-a doua a fost organizată pe 8 decembrie 2014, la Galeriile „Cromatic”, sub genericul „Feerie de iarnă”. A câștigat mei multe premii pentru desen: Premiul I la Concursul Naţional „Poveste de iarnă” organizat de Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Tulcea (decembrie 2013 – februarie 2014, secţiunea icoane); Premiul I la Concursul Naţional de Artă Plastică „Porni Luceafărul…” (Botoşani, ediţia a VIII-a, ianuarie-februarie 2014); Premiul I la Concursul Naţional „Încondeiaşul” (Craiova, ediţia a IV-a, 2014); Premiul I la Concursul Naţional „Eroii noştri” – secţiunea „Creaţii plastice” (Buzău, ediţia a II-a, iunie 2014); Premiul al II-lea la Concursul „Măiastra iarnă” – secţiunea „Creaţii plastice” (Iaşi, ediţia a V-a, februarie 2015).

Potrivit organizatorilor expoziției, Cecilia-Maria Ionovici „preferă să picteze peisaje din natură, animalele, pe care le iubeşte foarte mult şi mai puţin personaje istorice. Este o fire sensibilă, veselă, energică, sociabilă. Iubeşte pe toată lumea şi toţi o iubesc pe ea. Scrie şi pictează cu mâna stângă”. Craiovenii vor putea admira lucrările micuţei pictoriţe până la data de 10 iunie a.c.