Balint: „Am un lot valoros pentru nivelul la care suntem”

0
55

Antrenorul CSU este convins că va debuta cu o victorie, în meciul de sâmbătă, cu Minerul Motru, dar se gândeşte deja şi la intermediara de la Slatina

Înaintea debutului ca antrenor la CSU Craiova, programat sâmbătă, de la ora 18, cu Minerul Motru, pe „Ion Oblemenco”, Gabi Balint spune că nu preconizează o schimbare radicală în joc, dar aşteaptă o implicare totală din partea jucătorilor, caz în care victoria va veni de la sine. „Am la dispoziţie un lot valoros, pentru nivelul la care suntem. Jucătorii sunt implicaţi, dau totul la antrenamente, dar aşa e la început, când vrei să impresionezi noul antrenor. Sper să-i ţin conectaţi pe toţi, fiindcă vor fi şi nemulţumiri, întrucât unii nu vor prinde echipa. Deocamdată sunt în faza cunoaşterii lotului, încă îi mai confund pe unii jucători. Minerul Motru este o echipă sârguincioasă, jucătorii dau totul pe teren, se închid bine şi dacă nu le dai gol poţi avea un meci foarte greu, aşa cum am văzut că s-a întâmplat şi la Târgu Mureş. Sper să debutez cu dreptul.  Deşi nu sunt superstiţios, ţin minte că la naţionala Moldovei am bătut Finlanda la debut, dar la Vaslui şi Timişoara am început cu remiză. Eu sunt sigur că vom câştiga acest meci, cu condiţia ca jucătorii să dea totul pe teren, să se ajute între ei. Poate mulţi aşteaptă o schimbare majoră încă de la primul meci, dar asta nu se va întâmpla decât în timp. Deocamdată, vreau o schimbare de atitudine. Iau în calcul şi meciul din etapa intermediară, de la Slatina, care ar putea conta pentru play-off şi mă gândesc să odihnesc vreo doi jucători”. Balint este nemulţumit de sistemul competiţional, care prevede că în play-off sau play-out contează doar rezultatele din meciurile directe, astfel încât anumite jocuri nu sunt tratate serios.: „Sunt total nemulţumit de regulamentul pentru play-off, cine l-a gândit, l-a gândit prost şi poate să plece la plimbare. Unele echipe se pot odihni în anumite meciuri, nu e normal, dar oricum am înţeles că se aplică acest sistem doar anul acesta”.

Deocamdată, Ebben rămâne secund

Gabi Balint a afirmat că după venirea sa la Craiova a fost sunat de mulţi prieteni stelişti, care i-au dezvăluit că au devenit şi fani ai CSU: „Nu am avut probleme cu suporterii craioveni, chiar am dat multe autografe şi am făcut poze cu ei prin oraş. De altfel, nici nu mă aşteptam la probleme, fiindcă eu nu am vorbit de rău pe nimeni. Mai mult, m-au sunat mulţi stelişti care mi-au spus că vor ţine şi cu Craiova de acum încolo”. Noul tehnician al Craiovei a precizat că mai reflectează la numirea unui secund, acest rol atribuindui-l preparatorului fizic Laurens Ebben, care a condus echipa la meciul de la Arad. „Nu m-am decis deocamdată în privinţa unui secund, am câteva variante, dar nu mă grăbesc. Oricum, voi face alegeri pe competenţă, nu mai sunt vremurile în care să aduci pe cineva doar pentru a-l ajuta, fiindcă ţi-e prieten. Preparatorul fizic, olandezul Laurens Ebben, are şi cunoştinţe tactice şi mă ajută mult, deocamdată îmi este de ajuns Lau”.

Varga: „Nu l-am dat eu afară pe Stângă”

Dacian Varga i-a stat alături lui Balint şi a ţinut să dezmintă zvonurile conform cărora Ovidiu Stângă ar fi fost demis din cauza conflictului pe care cei doi l-au avut, din cauza căruia fotbalistul a fost lăsat în afara lotului. „Nu consider că am avut un conflict cu Ovidiu Stângă, pur şi simplu nu m-a mulţumit o decizie a sa şi am reacţionat, dar nu am eu cum să dau afară un antrenor. Am fost accidentat, apoi răcit, dar acum sunt apt sută la sută să joc, depinde doar de antrenor dacă o voi face” a spus Varga. Balint speră să nu aibă probleme cu fostul său elev de la Sportul: „Pe Varga îl tratez ca pe toţi ceilalţi, îl cunosc de la Sportul şi am mare încredere în el. Aştept să demonstreze că a câştigat un titlu cu Urziceniul şi a avut prestaţii bune la Kuban Krasnodar. Jucătorii au temperamente diferite, nu-mi place să fie nici prea moi, dar nici să depăşească limita”.

Victorie în amicalul cu echipa-satelit

Echipa mare a CSU a învins cu 3-0 echipa U21 a clubului, într-un joc-şcoală disputat miercuri după-amiază pe terenul „Petre Deselnicu“. Golurile au fost reuşite de Ferfelea (45), Cîju (70) şi Ganea (72).  Gabi Balint a început jocul cu formula: Brac – Cârjă, Izvoranu, Tomic, Vătăjelu, Ionescu, Precup, Ferfelea, Varga, Curelea, Şerban. În partea a doua au evoluat: Irimia – Kitanovski, Pătraşcu, Ljubinkovic, Velcovici – Vandelannoite, Pleşan, Cîju – Ganea, Sin, Valskis. De partea cealaltă, în echipa U21, condusă de Daniel Mogoşanu, s-au regăsit şi doi jucători de la prima echipă, anume Irimia şi Patriche. Unsprezecele de start a arătat astfel: Irimia – Săceanu, Avram, Patriche, Stănia – Geo Mişu, Stoichiţoiu, Dragomir – Dragu, Ianoşi, Andruţă. În partea secundă au intrat Chircan, Vasilca, Pană, Gârbiţă, Floroaia. La finalul jocului, Gabi Balint a spus: „Mi-a plăcut foarte mult participarea jucătorilor, determinarea lor. Au jucat cu  ambiţie, au depus mult efort, mai ales că dimineaţa au avut un antrenament destul de greu, de forţă şi tehnică. Stăm bine la capitolul disciplină în teren, toţi sunt foarte uniţi, vorbesc mult, se ajută. Am ratat cam mult, mie îmi place să dăm goluri pe bandă, mai ales când jucăm cu o echipă inferioară. Dar să ştiţi că am avut şi un adversar care, mai ales în prima repriză când a fost mai proaspăt, chiar ne-a pus probleme“.