Programul „Biblionet” a ajuns la a patra rundă în Dolj

0
159

Câştigătoare a programului „Biblionet – lumea în biblioteca mea”, Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova a reuşit, până în prezent, să doteze 38 de biblioteci din judeţ cu 176 de computere. Astăzi, instituţia lansează tuturor primarilor doljeni invitaţia de înscriere în runda a patra a Programului, în cadrul unei întâlniri care se desfăşoară începând cu ora 10.00, în Sala „Nicolae Romanescu”.

Programul „Biblionet” constă în donarea către bibliotecile publice din România de echipamente IT cu acces la Internet, în programe de instruire pentru bibliotecari, precum şi în acţiuni de sensibilizare a publicului larg faţă de lectură şi rolul instituţiei bibliotecii în viaţa comunităţii. În această a patra rundă, bibliotecile judeţene au posibilitatea să propună 40 de biblioteci publice care să beneficieze de dotare cu computere şi perifericele aferente. Programul a fost lansat în 2009 şi se desfăşoară pe o perioadă de cinci ani, sub forma unui parteneriat între International Research & Exchanges Board (I.R.E.X.), Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBBPR), autorităţile locale şi naţionale şi bibliotecile din ţară. Valoarea lui este de aproape 27 de milioane de dolari, iar finanţarea este asigurată prin Programul „Global Libraries” al Fundaţiei „Bill şi Melinda Gates”.

Cu prilejul întâlnirii de astăzi vor avea loc discuţii despre implementarea Programului „Biblionet”, la care participă preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, directorului adjunct I.R.E.X., Scott Andersen, managerul Bibliotecii Judeţene „Aman, Lucian Dindirică, coordonatorului judeţean al Programului, Nicoleta Traşcă, primarii Ion Dăbuleanu (Gighera) şi Nicolae Drăgoi (Dăbuleni).