Protest „incendiar” la „Marlorex”

0
87

Câteva zeci de comercianți de la Complexul Comercial „Marlorex” din Craiova s-au revoltat, ieri, din nou, împotriva angajaților Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), care sunt aici, în control, încă de la finalul anului trecut. Oamenii, nemulțumiți că nu-și pot desfășura activitatea, au izbucnit, ieri, într-un nou protest, au afișat bannere, au scandat lozinci împotriva organelor de control și chiar au incendiat cabina unui TIR. Polițiștii și jandarmii au ajuns la fața locului și au discutat cu protestatarii, nefiind nevoie de intervenția lor.

Aproximativ 50 de comercianți de la Complexul Comercial „Marlorex”  din Craiova, s-au strâns, ieri, în curtea unității, în cadrul unei acțiuni de protest ce are la bază faptul că, de la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, inspectorii Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) au declanșat o acțiune de control de amploare, care nu s-a încheiat nici acum. Oamenii sunt supărați că nu li se permite să-și desfășoare activitatea și nici nu li se comunică dacă au nereguli sau dacă sunt sau nu sancționați. Oamenii acuză că li se strică fructele și legumele și că această acțiune este menită să ducă la desființarea centrului comercial. La fața locului au ajuns mai multe echipaje de polițiști de la Secția 5 Poliție Craiova, dar și jandarmi, pentru a asigura ordinea. Oamenii legii au discutat cu protestatarii, astfel încât să evite apariția unor incidente, mai ales că angajații ANAF sunt și ei în timpul serviciului.

Comercianții nu au intrat în conflict cu cei care îi controlează, însă au afișat bannere, au scandat sloganuri și au cerut demisia directorului ANAF Târgu Jiu, care are competență teritorială în Craiova.

„Am ajuns la fața locului și am stat de vorbă cu comercianții, atât ei, cât și conducerea centrului comercial fiind nemulțumiți de acțiunea de control care este în desfășurare. Le-am cerut comercianților să evite orice fel de incidente cu inspectorii ANAF, pentru că nu ar fi în avantajul nimănui”, ne-a explicat comisar-șef Adrian Căpraru, comandantul Secției 5 Poliție Craiova.

Dacă nu s-au încăierat cu angajații ANAF, comercianții au găsit o altă cale de a-și manifesta nemulțumirea. La un moment dat au tractat în curtea centrului comercial cabina unui TIR, au turnat benzină în interior și i-au dat foc, la fața locului ajungând un echipaj de pompieri din cadrul ISU Dolj pentru a stinge incendiul, care s-a soldat doar cu pagube materiale. „Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Dolj a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un cap tractor, în incinta unui complexului comercial din Craiova. La faţa locului s-a deplasat Secţia de Pompieri Craiova cu  o autospecială, la sosirea echipajului de pompieri incendiul manifestându-se cu violenţă la cabina capului tractor, fară a exista posibilitate de propagare. Din cauza folosirii intenționate a unei surse de aprindere pentru a genera incendiul, a ars capul tractor în proporţie de aproximativ 90% şi s-au deteriorat 10 baxuri de suc”, a precizat mr. Florin Cocoșilă, purtătorul de cuvânt al ISU Dolj. Pe numele bărbatului care a provocat incendiul a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de distrugere prin incendiere, deși cabina respectivă nu era funcțională.