„Sile” Drăguşin, 10 ani de puşcărie pentru trafic de influenţă

0
821

Craioveanul Ion Drăguşin, zis Sile, trimis în judecată de DNA Craiova pentru trafic de influenţă, a fost găsit vinovat şi a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Bărbatul a fost acuzat că i-a cerut lui Ionel Călin zis Nixon 70.000 euro din care a primit, în mai multe tranşe, 60.000 de euro pentru a-l scăpa de condamnare pe el şi pe băieţii lui, implicaţi în încăierarea de pe strada General Dragalina din Craiova. Hotărârea de joi, 18 decembrie a.c., a Tribunalului Dolj nu este definitivă, însă inculpatul a fost menţinut în spatele gratiilor.

Magistraţii Tribunalului Dolj au pronunţat, joi, sentinţa în cazul craioveanului Ion Drăguşin, zis Sile, trimis după gratii de procurorii DNA Craiova pentru trafic de influenţă. Craioveanul a fost denunţat de Ionel Călin zis „Nixon”, care le-a spus anchetatorilor că i-a dat lui Sile, în mai multe tranşe, prin intermediul concubinei sale Alina Ştefania Călin, 60.000 de euro din 70.000 de euro cât îi ceruse, tot pentru a-l scăpa pe el şi pe băieţii săi de condamnare. Potrivit DNA Craiova „la începutul lunii februarie 2014, inculpatul Drăguşin Ion a pretins de la un denunţător, suma de 70.000 euro şi a primit de la acesta, printr-un intermediar (n.r.- concubina sa), în perioada 14 februarie – 18 aprilie 2014, suma de 60.000 euro, în trei tranşe, lăsându-i pe aceştia să creadă că are influenţă asupra magistraţilor de la Tribunalul Dolj şi că îi poate determina pe aceştia să aplice pedepse neprivative de libertate şi să dispună cercetarea în stare de libertate a denunţătorului şi a celorlalţi inculpaţi, membrii ai aceleiaşi familii. Inculpatul a precizat denunţătorilor că cei 60.000 de euro sunt destinaţi judecătorilor pe care îi cunoaşte şi care vor determina obţinerea soluţiei favorabile, iar suma de 10.000 de euro îi revine lui, urmând să intre în posesia ei imediat după pronunţarea hotărârii”.

Dosarul s-a înregistrat la Tribunalul Dolj pe 24 iulie a.c., iar joi, 18 decembrie a.c., judecătorii l-au găsit vinovat şi l-au condamnat la 10 ani de închisoare cu executare. În plus, i-au menţinut arestarea preventivă şi sechestrul pe un imobil pe care îl deţine şi s-a confiscat de la el suma de 60.000 euro. Bărbatul poate ataca cu apel, la Curtea de Apel Craiova, sentinţa pronunţată de Tribunalul Dolj.

Sile Drăguşin „bifează” astfel a doua condamnare pentru trafic de influenţă. În octombrie 2006, Sile Drăguşin a fost condamnat definitiv la şapte ani de închisoare pentru trafic de influenţă, însă a stat după gratii numai până pe 30 noiembrie 2009, zi în care a fost eliberat condiţionat în urma unei hotărâri a Judecătoriei Drobeta Turnu Severin. Tot procurorii DNA Craiova l-au trimis în judecată şi atunci, după ce au stabilit că a cerut şi primit 20.000 de euro de la un bărbat judecat pentru proxenetism, susţinând că are influenţă asupra judecătorilor de la Tribunalul Dolj şi îl poate scăpa.