„Ia te uită!”: Nicolae Coande își prezintă noul volum de poezie

0
117

Noul spațiu al Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, „Ia te uită!”, va găzdui miercuri, 25 noiembrie, de la ora 18.00, încă un eveniment: prezentarea noii cărți de poezie „Nu m-au lăsat să conduc lumea” (Casa de editură Max Blecher, 2015) semnate Nicolae Coande. Vor participa la întâlnirea cu cei care doresc să asculte gânduri și poeme ale autorului poetul Claudiu Komartin, directorul Casei de editură Max Blecher, și Ana Toma, cea care însuflețește grafic cărțile apărute aici.

 Nicolae Coande (n. 23 septembrie 1962) este poet, eseist, membru al Uniunii Scriitorilor din România (USR) și al Societății Române de Filosofie. A debutat editorial cu placheta de poeme „În margine” (Ed. „Ramuri”, 1995), pentru care a primit Premiul de debut al USR. A publicat mai multe volume de poezie și câteva cărţi de publicistică şi eseuri. A fost scriitor în rezidenţă în Germania şi Austria și este prezent în antologii şi reviste literare din Germania, SUA, Belgia, Serbia, Franța, Turcia, Albania, Slovenia.

O primă lansare a cărții sale „Nu m-au lăsat să conduc lumea” a avut loc la Clubul de lectură Institutul Blecher, pe 25 octombrie a.c. Casa de editură Max Blecher a luat fiinţă în toamna anului 2010, ca o dezvoltare a proiectului de lecturi şi ateliere de literatură contemporană „Institutul Blecher”, fondat în 2009, la împlinirea centenarului Max Blecher, de către Claudiu Komartin şi Ana Toma.