„Rotary Susţine Excelenţa în Comunitate”, evenimentul anului la Craiova

0
282

Rotary Club Craiova şi Opera Română Craiova în parteneriat cu Asociaţia „Craiova Capitală Culturală Europeană 2021” şi Radio România Oltenia Craiova organizează sâmbătă, 22 noiembrie 2014, ora 19.00, un spectacol de gală, sub titlul „Rotary Susţine Excelenţa în Comunitate” dedicat strângerii de fonduri pentru programele şi proiectele Rotary organizate pentru susţinerea comunităţii, acestea fiind structurate pe patru axe.

Din fondurile strânse în urma organizării galei vor fi alocate cel puţin 20 de burse pentru elevii din liceele implicate în programul „Rotary susţine calitatea în Educaţie”. O bursă are valoarea de 3000 lei, respectiv 300 lei pe lună pe durata întregului an şcolar. Pe de altă parte, „Rotary susţine Sănătatea”. Astfel, prin proiectul „Control dentar pentru copii” au beneficiat de control dentar gratuit peste 900 de copii din mediul rural şi zonele limitrofe Craiovei. „Rotary susţine Cultura” este o altă axă şi o face prin evenimentele culturale pe care le organizează Rotary Club Craopva. Susţine proiectul de anvergură „Craiova Capitală Culturală Europeană 2021”. La fel de mult s-a implicat şi în susţinerea Festivalului Internaţional Shakespeare, organizat de Craiova în anii 2012-2014, a Festivalului Mondial de Poezie „Mihai Eminescu”, Craiova 2013 şi 2014, fiind în acelaşi timp partener tradiţional al Târgului de carte Gaudeamus organizat anual în lunile martie-aprilie la Craiova. „Rotary susţine dezvoltarea sustenabilă a comunităţii”, deviză sub care Rotary Club Craiova promovează şi alte proiecte prin care susţine comunitatea locală. Proiectele Rotary Club Craiova antrenează factori de decizie ai vieţii sociale, economice şi politice, în vederea soluţionării unor porbleme diverse care pot apărea într-o comunitate : educaţie, sănătate, protecţia mediului, sprijinirea orfanilor, a copiilor telentaţi, promovarea culturii, susţinerea valorilor familiei precum şi alte domenii de interes pentru rotarieni.

Rotary Club Craiova are 40 de membri

Rotary Club Craiova şi-a început activitatea în 1997, implementând de-a lungul anilor, proiecte cu impact social şi cultural. Data naşterii: 25 Iunie, Chartare: 7 Septembrie. 1998 – Prima acţiune: În Argentina, studentul Liviu Ispas, sponsorizat de Club, a câştigat Locul II la Olimpiada Internatională de Matematică. În prezent, Rotary Club Craiova numără 40 de membri, cu expertiză în domenii de activitate variate: economie, medicină, finanţe, educaţie, drept, mediul privat, etc. Proiectele Rotary Craiova antrenează factori de decizie ai vieţii politice, economice şi sociale, în vederea soluţionării problemelor diverse care pot apărea într-o comunitate; de la sănătate şi cultură, la protecţia mediului, de la persoane defavorizate şi orfani la copii talentaţi, de la promovarea calităţii în educaţie la susţinerea valorilor familiei, toate domenii de interes pentru rotarieni şi implicit pentru comunităţile în care trăiesc.

           Cu un număr de peste 1,2 milioane de membri în peste 33.000 cluburi din întreaga lume, Rotary este prima organizaţie mondială de cluburi care promovează voluntariatul şi serviciul în folosul comunităţii. Rotary este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, care îşi concentrează eforturile pentru dezvoltarea societăţii pe scară largă. Membrii cluburilor Rotary îşi ofera in mod voluntar timpul, experienta si competentele, desfasoara programe de ajutor umanitar, promoveaza standardele inalte in toate vocatiile si ajuta la construirea bunastarii si pacii in lume.  Motto-ul Rotary este a servi mai presus de sine”. Emblema este o roată de căruţă care ilustreaza “Civilizaţia şi Mişcarea”.