„Prăvălia culturală” îți dă rendez-vous la Tradem

0
309

Întâlnirile de la tejgheaua revistei on-line „Prăvălia culturală” nu mai sunt, din august 2015, doar virtuale, cum se întâmpla până acum, ele urmând să fie găzduite lunar de Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, în cadrul proiectului Prăvălia culturală îți dă rendez-vous la Tradem”.

Primul rendez-vous pe care redactorii revistei îl propun craiovenilor va avea loc marți, 25 august, de la ora 18.00, în Salonul Medieval. Potrivit inițiatorilor proiectului, «tema care va aduna „la tejghea” pe oricine dorește să-și spună părerea (sau doar să asculte) este libertatea (în comunism și în postcomunism, în Est și în Vest, în teorie și în practică, a țărilor și a indivizilor – orice abordare e la „liberă” alegere)». Moderator al întâlnirii va fi Cornel Mihai Ungureanu, iar intrarea publicului va fi liberă.

„Prăvălia culturală” (http://pravaliaculturala.ro/) este o revistă on-line care apare în fiecare lună, pe data de 8, și a cărei apariție a fost inițiată la Craiova în anul 2006. Pe rafturile ei și-au găsit locul, de-a lungul vremii, „mărfuri” produse de nume cunoscute ale spațiului cultural românesc: Ana Blandiana, Dinu Flămând, Dumitru Țepeneag, Simona Popescu, Gabriel Andreescu, Liviu Antonesei, Andrei Cornea, Șerban Foarță, Marta Petreu, Liviu Ioan Stoiciu, T.O. Bobe, Dan Lungu, Lucian Dan Teodorovici, Robert Șerban, Bogdan Suceavă, Horia Gârbea, Ștefan Borbely, Irina Petraș, Daniel Vighi, Costi Rogozanu, Dan Perjovschi și multe-multe altele.