Cristescu: „Nu va fi derby în etapa a doua, jucăm cu CS Severin”

2
131

Noul team-manager al Universităţii Craiova spune că este o blasfemie ca acest club să fie prezentat drept un surogat

CS Universitatea şi-a prezentat ieri staff-ul, în care recent s-a produs o infuzie de foşti jucători reprezentativi ai Ştiinţei, echilibrându-se astfel raportul cu „stranierii” Ioan Codoban şi Felix Grigore. Managerul general Pavel Badea i-a adus lângă el pe Silvian Cristescu, pe postul de team-manager, Ovidiu Stângă, coordonator al centrului de copii şi juniori şi Cornel Papură, antrenorul primei echipe de juniori şi al echipei-satelit. Invitat special la conferinţa de presă a fost Nicolae Tilihoi, care, din partea Craiovei Maxima, garantează pentru proiectul demarat în vara aceasta. „Colegii mei din Craiova Maxima m-au desemnat să-i reprezint, eu fiind cel care a jucat cele mai multe meciuri pentru Universitatea Craiova, dar şi ultimul care am adus un trofeu, titlul cu echipa de tineret. Suntem alături de acest proiect, fiindcă este simplu şi eficient şi este menit să ne redea bucuria fotbalului. Palmaresul este la noi, cei care l-am făcut şi la suporterii echipei, nu la cineva acasă. Cine ţine cu această echipă ţine cu gloriile Ştiinţei, cu municipalitatea, cu clubul-mamă. Nu o să acceptăm decât performanţa pentru această echipă. Ne-am săturat ca puştii din Oltenia să vadă doar poze cu performanţele noastre, iar la televizor pe Steaua, vrem să fim din nou ce am fost” a declarat Nicolae Tilihoi.

Cristescu: „Am aderat la un proiect curat”

Instalat team-manager şi pentru că „este mai acid în discurs”, după cum recunoştea Pavel Badea, Silvian Cristescu a avut din start o poziţie „de luptă” la adresa lui Adrian Mititelu: „Noi suntem Universitatea Craiova, iar în etapa a doua avem meci cu CS Severin. Suntem clubul-mamă, iar mamă ai doar una, taţi nu se ştie niciodată câţi ai, ca să glumim puţin. Noi nu am fost nici oameni de afaceri dubioşi, nici escroci, nici turnători, noi am reprezentat cu mândrie Ştiinţa. Am avut o experienţă nefericită în fotbal acum doi ani şi mi-am zis că nu mă mai implic, dar am aderat la acest proiect curat. Este o blasfemie ca vreo persoană să spună că acest club este un surogat. Vrem să fim judecaţi în funcţie de rezultate, nu vrem să stăm toată ziua la televizor ca maimuţoii, să ne implicăm în polemici, în cancanuri. Vom riposta însă la provocări, suntem totuşi olteni şi, ştiţi cum e cântecul «cin’ se ia cu mine rău, să-l ferească Dumnezeu!»

Stângă: „Craiova are nevoie de idoli”

CS Universitatea a primit lovitură prin plecarea celor mai bune produse ale centrului de copii şi juniori la echipa lui Mititelu şi tocmai pentru a nu se mai întâmpla astfel de lucruri au fost aduşi Ovidiu Stângă şi Cornel Papură. Fost antrenor al Ştiinţei, al naţionalei de tineret a României, dar şi bun cunoscător al fotbalului olandez, Stângă şi-a expus strategia: „Îmi propun să oprim tot ce avem mai bun la Craiova, nu să mergem după jucători prin Brazilia. Craiova a mai avut, fotbalişti, dar nu a mai avut idoli, asta trebuie să producem noi”. Antrenorii cu care va colabora Stângă sunt: Cornel Papură, responsabil cu echipa-satelit şi echipa de juniori A, Daniel Mogoşanu, Ion Ciocan şi Dandu Ustabacieff, urmând a fi aduşi un antrenor cu portarii şi un praparator fizic. Universitatea II va lua startul în Liga a IV-a Dolj, urmând să evolueze pe unul dintre terenurile complexului „Ion Oblemenco” sau pe arena „Extensiv”. „Vrem să producem jucători pentru prima echipă a clubului, să importăm cât mai puţin. Trebuie să căutăm jucători talentaţi, să-i creştem şi să-i promovăm” a spus Cornel Papură. Staff-ul este completat de noul ofiţer de presă, Cosmin Cojocăreanu şi cu juristul Marius Tiugan. Vineri seara, de la ora 18 sau de la ora 19, Universitatea Craiova va întâlni într-un meci amical, pe „Ion Oblemenco”, pe CS Mioveni.

 

2 COMENTARII

  1. cristescule, esti un tip namolos de la dunare! acum injuri pe tampitul de mititelu, dar acum cativa ani ii lingeai cu inversunare poponetul. cand erai sluga lui mititelu unde era palmaresul? si unde a fost intre 2001-2011? a plutit in aer si v-ati trezit voi in 2013 si l-ati inhatat? pai, e frumos? daca taceai, fara a iesi, ca un paduche in frunte, nu era mai bine? mititelu, tantalau cum e, a gresit ca n-a infiintat echipa ceva mai inainte. si, poate, nici n-ar fi infiintat-o daca nu s-ar fi nascut cealalta universitate. dar afirmatia ta e samanta de scandal, iesita dintr-un cap nu prea educat.

Comments are closed.