Baschetbaliştii au debutat cu dreptul în Liga Balcanică / Levski, supusă de „legiunea” Craiovei

0
112

„Turbo” Dzambic a revenit la forma obişnuită, marcând şi coşul decisiv în ultimele zeci de secunde în faţa unei echipe care a avut pe teren doi foşti jucători în NBA

Finalurile tensionate au devenit o regulă în cazul baschetbaliştilor de la Universitatea Craiova. Spectatorii s-au obişnuit cu emoţiile, trăind ultimele minute în picioare, încurajându-şi favoriţii şi huiduind frenetic atacurile oaspeţilor. Debutul în Liga Balcanică nu a făcut excepţie. Preţ de trei sferturi şi jumătate, băieţii lui Mandic şi-au ţinut adversarii la respect, profitând de perioada de cunoaştere reciprocă şi punând pe tabelă o diferenţă care pentru orice altă echipă ar fi confortabilă, între 10 şi 16 puncte. Nu este şi cazul Craiovei, obişnuită să trăiască periculos, fiindcă bulgarii aveau să revină în forţă în ultimele minute, în special pe mâna celor doi americani cu experienţă NBA, Jumaine Jones şi Lionel Chalmers, eficienţi din spatele liniei de 6,75 metri. Eroul serii a fost „Turbo” Dzambic, decisiv prin coşul marcat la 69 egal. Mai erau 30 de secunde de atac, iar când mingea a scuturat plasa coşului pentru bulgari mai rămăsese un atac de 6 secunde. Jones a avut şi misiunea de a întoarce scorul in extremis, însă fostul finalist din NBA cu Philadelphia 76-years a ratat de la 3 puncte. În schimb, „Turbo”  şi-a respectat renumele şi a fost acelaşi lider eficient, luptător şi spectaculos, reluând şi combinaţiile de „alley-oop” de Bureau, marcă înregistrată la Craiova. Seals a revenit după accidentare şi a fost acelaşi metronom în ambele faze, dar în special de la 3 puncte, Popescu s-a bătut eficient sub panouri, anihilându-le pe mai înaltul, dar modestul adversar direct, iar Căpuşan a făcut cel mai bun meci al său de la transferul în Bănie. Sokk şi Maric au fost destul de discreţi, în schimb Kovac a debutat pozitiv pentru Ştiinţa, dovedindu-se un real câştig. „Suntem mândri că am debutat cu dreptul în Liga Balcanică, deşi a fost un nou meci de infarct. Levski este un club de tradiţie, cu mai multe titluri de campioană a Bulgariei decât avem noi sezoane în Liga Naţională” a spus la final team-managerul Marius Toma. „Am jucat cu inima şi ne-au ajutat şi fanii împotriva unei echipe mai bune, cu un buget mai mare, cu jucători care au activat în NBA. Dar la Craiova este greu să câştigi” a declarat şi pivotul Bogdan Popescu (foto). Celelalte rezultate ale primei runde din Liga Balcanică: Teodo Tivat – Balkan Botevgrad 76-71, Kozuv Gevgeljia – Peja 84-79, Kumanovo – Priştina 78-89. Campioana en-titre, Galil Gilboa, a stat. Următorul joc al alb-albaştrilor va fi duminică, de la ora 19.45, tot în Polivalentă, cu liderul Ligii Naţionale, Municipal Oradea, iar peste două zile vor susţine un alt meci în Liga Balcanică, în Macedonia, la Kumanovo.

Universitatea Craiova – Levski Sofia 71-69 (23-15, 21-18, 17-15, 12-23)

Sala Polivalentă, Craiova, spectatori: 3.000

Craiova: Dzambic (15), Maric, Căpuşan (8), Bureau (8), Popescu (14). Au intrat: Topchov (6), Mocanu, Sokk (1), Seals (13), Kovac (8). Antrenor: Andelko Mandic.

Levski: Petkov (9), Micic (11), Zahariev (17), Jones (12), Varbanov. Au intrat: Chalmers (13), Angelov (7), Georgiev (2), Ivanov. Antrenor: Konstantin Papazov.

Arbitri: Igor Mitrovski (Macedonia), Georgios Tanatzis, Georgios Poursanidis (ambii din Grecia).