Pelerinaje cu Centrul „Sfântul Nicodim”, în martie

0
97

Centrul de Pelerinaj „Sfântul Nicodim” al Mitropoliei Olteniei va organiza, în luna martie, mai multe pelerinaje la mănăstiri din România. Astfel, sâmbătă, 2 martie, va avea loc un pelerinaj la Mănăstirea Prislop din judeţul Hunedoara, unde se vor vizita biserica, mormântul părintelui Arsenie Boca, Izvorul şi Chilia Sfântul Ioan de la Prislop. De asemenea, grupul de credincioşi, însoţiţi de părintele Sorin Dumitru, va merge la Mănăstirea Lainici din judeţul Gorj, unde va participa la Paraclisul Maicii Domnului – Grabnic Ajutătoare, la Mănăstirea Vişina şi la Mănăstirea Strâmba Jiu. Costul pelerinajului este de 80 lei/persoană.

Un alt pelerinaj va avea loc în data de 3 martie, la Mănăstirea Frăsinei, la Catedrala Episcopală din Râmnicu Vâlcea, la Mănăstirea Dintr-un Lemn şi Mănăstirea Surpatele din judeţul Vâlcea, preţul fiind de 65 lei/persoană.

Ultimul pelerinaj organizat în luna martie de Centrul „Sfântul Nicodim” va fi în judeţul Argeş, în zilele de 24 şi 25 martie. Potrivit reprezentanţilor Mitropoliei Olteniei, cu acest prilej credincioşii vor participa la Sfânta Liturghie care va fi săvârşită la Mănăstirea Trivale de lângă Piteşti, la Mănăstirea Curtea de Argeş, unde se vor putea închina la moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia şi admira mormintele voievozilor. Tot aici, credincioşii vor vizita Fântâna Meşterului Manole, vor participa la slujba de Priveghere şi a doua zi, de Buna Vestire, la slujba arhierească a Sfintei Liturghii. În cadrul pelerinajului, se vor vizita în continuare mănăstirile Negru Vodă, Ciocanul, Robaia, Cotmeana şi Nămăieşti. Costul pelerinajului este de 160 lei/persoană.