La Şcoala Gimnazială „Gheorghe Ţiţeica” din Craiova / A opta ediţie a „Târgului lui Moş Crăciun” a depăşit aşteptările

0
174

Elevii de la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Ţiţeica” din Craiova şi-au dat toată silinţa, ieri, şi au reuşit să ofere vizitatorilor şi lui Moş Crăciun cele mai emoţionante suveniruri, felicitări şi chiar produse alimentare inedite. Aflat la a VIII-a ediţia, Târgul lui Moş Crăciun este o manifestare cu tradiţie în această şcoală. O decizie salutară a conducerii unităţii de învăţământ, care doreşte să încurajeze dezvoltarea abilităţilor practice ale elevilor şi a unui spirit antreprenorial. Transformaţi pentru ceva vreme în maeştrii în arta lucrului manual, elevii au înţeles că munca este răsplătită, iar îndrumarea celor 20 de cadre didactice implicate în proiect le este benefică.

  Încă de la primele ore ale zilei de ieri, Şcoala Gimnazială „Gheorghe Ţiţeica” din Craiova era cuprinsă de o agitaţie fără seamăn. Sute de elevi şi tot atâţia părinţi şi bunici au trăit momente de surprindere plăcută. Motivul a fost cât se poate de plin de candoare: întâlnirea celor mici cu Moş Crăciun. Dovedind că munca pe acest semestru şcolar a fost consistentă, cu rezultate dorite, elevii din învăţământul primar ai acestei şcoli au fost artizanii unei acţiuni cu vechime: „Târgul lui Moş Crăciun”! Nu mai puţin de 20 de clase cu elevi, atent pregătiţi de tot atâtea cadre didactice, au oferit, ieri, un spectacol al puterii creatoare a tinerei generaţii. Din coşuleţele create cu multă migală, cei mici i-au poftit pe părinţi, bunici şi cadre didactice să achiziţioneze flori de hârtie, globuleţe, felicitări.

Nimic mai frumos ca un zâmbet de copil!

Desfăşurată într-o  atmosfera veselă, ce anunţă deja vacanţa şi sărbătorile de iarnă, a opta ediţie “Târgul lui Moş Crăciun” din Școala Gimnazială “Gheorghe Țiţeica” din Craiova a constituit o activitate în care, de fiecare dată, se implică toţi elevii şi toate cadrele didactice, şi desigur, părinţii tuturor copiilor. Târgul propriu-zis a avut ca menire atât prezentarea, cât şi valorificarea produselor specifice de Crăciun, de la obiecte decorative, origami, quilling, suporturi pentru lumânări, felicitări, realizate de copii în cadrul unor ateliere de lucru, până la produsele de patiserie, specifice acestui sezon.

“Târgul lui Moş Crăciun a devenit deja o tradiţie în şcoala noastră, iar pentru elevii din ciclul primar este o adevărată bucurie. Au lucrat diverse obiecte ornamentale pentru bradul de crăciun şi felicitări, pe care, acum, le comercializează în cadrul târgului atât părinţilor şi bunicilor, cât şi profesorilor, cu banii strânşi urmând să îşi organizeze serbări sau petreceri, aşa cum vor ei”, ne-a precizat prof. Camelia Buzatu, director al Şcolii Gimnaziale „Gheorghe Ţiţeica”.

Dexterităţi şi valenţe antreprenoriale timpurii

Abilităţile şi competenţele artistice ale micilor antreprenori şi ale celor care i-au ajutat au fost de apreciat şi au demonstrate, încă o dată, că talentul, originalitatea, spiritul creator nu au limite. Proiectul în sine a promovat frumuseţea lucrurilor mărunte şi bucuria pe care o aduce Crăciunul în sufletele oamenilor. Elevii şcolii noastre şi dascălii lor au transformat cu succes, gândind creativ, ideile bune în acţiuni concrete într-o minunată abordare pragmatică.