Razie la „Frigorifer” finalizată cu amenzi de 60.000 lei

0
190

Poliţiştii craioveni, împreună cu reprezentanţi ai CEZ şi însoţiţi de „mascaţi” ai IPJ Dolj au descins, marţi, la Complexul comercial Frigorifer din Craiova. Pentru neregulile constatate s-au aplicat amenzi în valoare de 60.000 lei, în plus fiind descoperit şi un circuit paralel de alimentare cu energie electrică, pentru care s-a întocmit dosar penal.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu specialişti din cadrul CEZ Craiova, sprijiniţi de luptători din cadrul SAS Dolj, au organizat, marţi, o razie pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „comercializării cărnii şi a produselor din carne”, la Complexul Comercial Frigorifer Craiova. În plus, oamenii legii au verificat şi modul în care este contorizată energia electrică utilizată de această societate. În cadrul acţiunii au fost verificate 12 societăţi comerciale şi 9 persoane fizice autorizate care îşi desfăşoară activitatea în incinta complexului. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 60.000 lei. De asemenea, poliţiştii au confiscat aproape 1500 kg de carne fără documente legale de povenienţă. Aproape un sfert din carnea confiscată provine de la o societate comercială din Drobeta Turnu Severin, cu punct lucru în Complexul Frigorifer Craiova, reprezentată de Ştefan Sandi. Aici a fost identificată cantitatea de 510 kg carne şi produse din carne ce urma a fi comercializată, pentru care reprezentantul unităţii nu a putut prezenta documente de provenienţă. „Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu suma de 20.000 lei, dispunându-se totodată confiscarea cantităţii de 510 kg carne şi produse din carne, aflată în gestiune fără documente de provenienţă”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, inspector principal Alin Apostol.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate de echipa de specialişti din cadrul CEZ Craiova a fost identificat un circuit paralel de alimentare a Complexului Comercial Frigorifer Craiova, care nu înregistra consumul de energie electrică. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt de energie electrică, după cum au mai anunţat reprezentanţii IPJ Dolj.