Spectacole şi gală de festival în week-end, la Teatrul „Colibri”

0
229

Cum deja și-a obișnuit publicul, la sfârșit de săptămână Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” dă tonul… poveștilor! Astăzi, 18 octombrie, la ora 18.00, este programată întâlnirea cu „Ursul păcălit de vulpe”, de Ion Creangă, într-un spectacol cu scenariul, regia şi scenografia semnate de Valentin Dobrescu, pe muzica lui Alin Macovei-Moraru. În distribuție: Ionica Dobrescu, Daniel Mirea, Mugur Prisăcaru, Alla Cebotari, Adriana Ioncu, Emanuel Popescu.

Tot astăzi, dar la ora 11.00, Fabrica de poveşti electroCOLIBRI găzduieşte Gala Festivalului Naţional de Creaţie şi Interpretare Artistică pentru Copii, ce a fost prezentat în iunie la Casa de Cultură a Studenţilor. Evenimentul este organizat de trupa artistică „Anton Pann” din Bucureşti, Biblioteca Metropolitană Bucureşti – Filiala „Ion Creangă” şi Asociaţia „Trei D-ANI” din Bacău, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Municipal Craiova, Asociaţia „Craiova – Capitală Culturală Europeană 2021”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Palatul Copiilor Craiova şi Teatrul „Colibri”.

Mâine, 19 octombrie, de la ora 11.00, îi puteți cunoaşte pe „Cântăreţii din Bremen” într-o dramatizare de Patrel Berceanu după Fraţii Grimm, în regia artistică a lui Valentin Dobrescu. Muzica îi aparţine lui Alin Macovei-Moraru, iar scenografia Mirelei Tofan. Personajele de poveste prind viaţă în interpretarea actorilor Daniel Mirea, Mugur Prisăcaru, Iulia Cârstea, Ionica Dobrescu, Adriana Ioncu, Alla Cebotari.

Săptămâna viitoare, micii și marii spectatori sunt așteptați să (re)vadă spectacolele „Cavalerii Mesei Rotunde” (sâmbătă, 25 octombrie, ora 18.00) și „Fata Babei și Fata Moșneagului” (duminică, 26 octombrie, ora 11.00). Înainte de spectacole, copiii vor avea din nou parte de o porţie zdravănă de distracţie. Și asta pentru că în Sala Studio a instituției îi aşteaptă jucăriile din lemn oferite de magazinul Bebeti din Craiova.