Lansare de carte la Liceul Teologic Adventist: „Viaţa în fărâme”, de Aldo Onorati

0
207

Editura „Aius” şi revista „Mozaicul” au organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, în colaborare cu Liceului Teologic Adventist din Craiova, lansarea volumului „Viaţa în fărâme” („Nel fermento la vita”) de Aldo Onorati, tradus de scriitorul și traducătorul George Popescu. Evenimentul a fost coordonat de prof. dr. Constantin Popescu, director, şi Carmen Făgeţeanu, profesor de Limba italiană, de la instituția-gazdă, cu participarea elevilor din mai multe clase, majoritatea studioși ai limbii și culturii lui Dante. Scopul principal a fost promovarea valorilor contemporane ale culturii italiene în rândul elevilor.

Au vorbit despre romanul scriitorului italian prof. Marin Budică (traducător al lui Emilio Salgari) şi Nicolae Marinescu (directorul Editurii „Aius”). Cu această ocazie, au prezentat comunicări elevii Marica Sara Irene (clasa a VII-a), Vîlceleanu Valentin (clasa a IX-a) şi Panea Gabriel (clasa a X a). Tot în cadrul manifestării, Editura „Aius” şi revista „Mozaicul” au premiat elevii câştigători la secţiunile  lectură şi traducere în limba italiană ale concursului judeţean „De la lecture avant toute chose…”, organizat în data de 30 octombrie a.c. la Biblioteca Franceza „Omnia” din Craiova.

Despre scriitorul italian Aldo Onorati a vorbit conf. univ. dr. George Popescu, de la Universitatea din Craiova, evocând momente semnificative din ambianța lansării aceleiași cărți, „Viața în fărâme”, în Italia, în prezența autorului și în localitatea natală a acestuia, Albano Laziale, în antica și fermecătoarea zonă din vecinătatea Romei, Castelli Romani.