Şoferi prinşi „gonind” cu peste 100 km/h

0
337

Nu mai puţin de 91 de şoferi au fost sancţionaţi pentru depăşirea vitezei regulamentare, în urma unei razii desfăşurate în trafic de poliţiştii de la rutieră, în cursul zilei de duminică. Oamenii legii au reţinut şi 13 permise de conducere, între cei deveniţi pietoni fiind şi doi conducători auto prinşi de poliţişti „gonind” cu viteze de peste 100 km/h.

Efectivele Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene, împreună cu echipaje ale Biroului Rutier Craiova şi formaţiunilor rutiere de la poliţiile municipale şi orăşeneşti din judeţ, au organizat, duminică, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere cauzate de excesul de viteză. Totodată, poliţiştii rutieri au acţionat şi pe linia conştientizării conducătorilor auto şi pasagerilor cu privire la importanţa utilizării centurii de siguranţă. În cadrul acestei razii, poliţiştii rutieri au constatat şi aplicat 133 de sancţiuni contravenţionale, din care 91 pentru viteză neregulamentară, valoarea amenzilor fiind de peste 27.000 lei. În plus, au fost reţinute în vederea suspendării 13 permise de conducere şi retrase două certificate de înmatriculare.

Un bărbat şi o femeie, conducători auto, au fost prinşi de poliţişti circulând cu viteze de peste 100 km/h. Astfel, Ion Doldurea, de 60 de ani, din Caracal, judeţul Olt, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism Volvo pe DN6 (zonă de acţiune a indicatorului viteză maximă admisă 70 km/h) cu viteza de 139 km/h (+69 km/h). Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 877,5 lei şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 zile.

În aceeaşi zi a fost depistată şi Roxana Dinu, de 27 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism Renault, pe strada „Severinului”, cu viteza de 103 km/h. Poliţiştii i-au aplicat o amendă în valoare de 877,5 lei, iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere, tot pentru o perioadă de trei luni.