Poliţistul care-şi „turna” colegii la infractori, încă 30 de zile după gratii

1
140

Judecătorii craioveni au admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi au dispus prelungirea arestării preventive a agentului Nicolae Bărbuceanu, de la Secţia 6 Poliţie Craiova, cel care strica acţiunile colegilor săi anunţându-i pe infractori şi care a fost prins cu 500 de euro şpagă. Hotărârea a rămas definitivă ieri, la Curtea de Apel Craiova, noul mandat fiind valabil până pe 14 februarie.

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au admis, luni, propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj de prelungire a arestării preventive cu încă 30 de zile pentru agentul de poliţie Nicolae Bărbuceanu de la Secţia 6 Poliţie Craiova, acuzat de luare de mită, favorizarea făptuitorului şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice. Inculpatul a făcut contestaţie, însă ieri magistraţii Curţii de Apel Craiova i-au respins-o ca nefondată, menţinând hotărârea Tribunalului Dolj. Noul mandat este valabil de pe 16 ianuarie până pe 14 februarie a.c., perioadă în care poliţistul rămâne în arestul IPJ Dolj.

Reamintim că agentul de poliţie Nicolae Bărbuceanu, de 44 de ani, de la Secţia 6 Poliţie Craiova, a intrat în atenţia ofiţerilor Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj şi procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj încă din luna iunie a anului trecut, când a intervenit într-un dosar înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, recomandându-i făptuitorului să dea declaraţii mincinoase şi contrare probelor existente la dosar. În acest context, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj s-a înregistrat un dosar penal, ulterior instanţa autorizând interceptarea convorbirilor poliţistului. S-a stabilit astfel că Bărbuceanu, în schimbul unor sume de bani, a intervenit în mai multe dosare penale, instrumentate atât de colegii săi, cât şi în dosare instrumentate de alte unităţi, din afara judeţului Dolj, (Vâlcea de exemplu), anunţându-i pe suspecţi când urmau să se facă percheziţii la locuinţele lor sau alte activităţi vizând probarea activităţii infracţionale a acestora. Ba chiar îi chema la el la birou şi îi învăţa ce şi cum să declare pentru a scăpa de cercetări.

Anchetatorii au introdus un investigator sub acoperire în cauză, pentru că nu se mai putea, astfel că, pe 9 decembrie 2014 agentul de poliţie Nicolae Bărbuceanu a fost prins în flagrant, chiar în biroul său, în timp ce primea suma de 500 euro, pentru a împiedica depistarea unei persoane urmărită general pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor şi condamnată la 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Poliţistul a fost reţinut pe 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, favorizarea făptuitorului şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, iar o zi mai târziu a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a respins propunerea Parchetului şi a dispus faţă de inculpat măsura arestului la domiciliu, hotărârea fiind imediat contestată de procurori. După o săptămână, Curtea de Apel Craiova a admis contestaţia şi a luat faţă de Bărbuceanu măsura arestării preventive pentru 30 de zile, hotărârea fiind definitivă, astfel că poliţistul a fost ridicat de la locuinţa sa şi introdus în arestul IPJ Dolj, unde este şi acum.

1 COMENTARIU

  1. Asa si?De ce nimeni nu se ia de sefii care il bagau la inaintare?De ce nimeni nu face un sondaj cu intrebarea”Ce politisti isi i-au spaga de la tigani”?Oare nu este niciun coleg pe care l-a ajutat acest inculpat”marele pericol public”pentru a-si rezolva dosarele?Exista un Dumnezeu pentru fiecare si pentru cei care il calomniaza si nu se gandesc ca are acasa doi copii pentru care a muncit 21 de ani chiar daca poate a gresit.

Comments are closed.