„Crosul Ziua Olimpică”, reprogramat pentru duminica viitoare

0
91

Competiţia “Crosul Ziua Olimpică”, programată să se desfăşoare ieri-dimineaţă în Parcului Tineretului din Bănie, a fost amânată din cauza vremii nefavorabile. Organizatorii – Academia Olimpică Română – filiala Dolj, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, Asociaţia Judeţeană „Sportul pentru Toţi” Dolj – au anunţat că evenimentul sportiv, ajuns la cea de-a XX-a ediţie, se va desfăşura duminică, 22 iunie, tot în Parcul Tineretului, la ora 10.00.

“Ploaia ne-a stricat planurile. Poate sportivii de performanţă sunt obişnuiţi să alerge şi pe ploaie, dar restul oamenilor, mai ales copii, riscau să se îmbolnăvească. Avem 300 de tricouri de la COSR şi vrem o participare numeroasă. De aceea, crosul a fost reprogramat pentru duminica viitoare, pe 22 iunie”, a declarat Alina Ionescu, directorul DJST Dolj. Scopul competiţiei este acela de celebrare a primei ediţii a Jocurilor Olimpice moderne ce a avut loc în anul 1896, la Atena, dar şi de sărbătorire a 100 de ani de Olimpism în România.

Se va alerga pe două categorii: copii sub 10 ani, pe distanţa de 400 metri şi open (1.100 metri). Înscrierea participanţilor se va face duminică, 22 iunie a.c., în intervalul orar 9.00 – 10.00 la Baza sportivă din Parcul Tineretului. Concurenţii trebuie să completeze şi să semneze o declaraţie pe propria răspundere, prin care declară că nu au probleme de sănătate şi că sunt apţi fizic să alerge la „Crosul Ziua Olimpică”.

Se premiază cea mai numeroasă familie, dar şi cel mai vârstnic participant

Premiile acordate de Academia Olimpică Română, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj şi Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Dolj
vor consta în tricouri, dulciuri, diplome şi materiale publicitare cu însemnele olimpice. „Vor exista şi premii speciale: cea mai numeroasă familie participantă, cel mai vârstnic/ă participant(ă), cel mai tânăr/ă participant(ă). Cum e şi normal într-o competiţie, va exista şi un clasament, primele trei locuri fiind recompensate şi cu diplome. Scopul nostru este şi acela de a atrage cât mai multe persoane să practice sport, motiv pentru care îi aşteptăm pe craioveni într-un număr cât mai mare”, a declarat Alina Ionescu, director executiv Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj.