HANDBAL (M) – CE: Polonia – Serbia, ce regal! Gazdele debutează cu o victorie „scurtă”

0
198

Deţinătoarea bronzului mondial, Polonia, a debutat cu un succes la limită, la Europeanul pe care-l organizează, trecând cu 29-28 de Serbia, într-un meci din cadrul Grupei A. Deşi porneau mari favoriţi, amfitrionii de pe Tauron Arena, din Cracovia, s-au văzut în multe momente răpuşi de arhi-cunoscutul spirit de luptă al plavilor, care chiar au reuşit să intre în avantaj la pauză, 15-14.

Startul părţii secunde a aparţinut polonezilor, 23-20 (38) şi se părea că victoria va veni, totuşi, uşor. S-a opus excelentul goalkeeper Stanic, autor a câtorva parade de-a dreptul fantastice, mai toate din postura de unu la unu. Astfel au revenit vecinii de la Vest în joc, ba mai mult, întorcându-se şi la conducere. Nu la mai mult de o lungime, cum avea finalmente să se impună şi Polonia. Sârbii au avut ocazia de a obţine o remiză, numai că Ivan Nikcevic, golgeterul echipei, alături de Petar Nenadic (7 goluri), a irosit o aruncare de la 7 metri în ultimul minut. De la polonezi, principalul marcator,  tot cu 7 goluri, a fost Michal Jureski, acesta fiind desemnat şi omul meciului, unul arbitrat de românii Bogdan Stark şi Romeo Ștefan.

Anterior, în cealaltă partidă a grupei, Franţa, campioană olimpică, mondială şi europeană în exerciţiu, a dispus fără probleme de Macedonia, scor 30-23.

În Grupa B, care se dispută la Katowice, Croaţia a învins cu 27-21 pe Belarus, în meciul de deschidere al competiţiei, pentru ca mai apoi, Islanda să învingă într-un duel nordic pe Norvegia, deasemenea la distanţă de o lungime, scor 26-25.

Sâmbătă pleacă la drum şi celelalte două grupe, programul fiind următorul:

Grupa C (Wroclaw): Spania – Germania (19:30, în direct la TVR 2), Suedia – Slovenia (21:45).

Grupa D (Gdansk): Ungaria – Muntenegru (19:00), Danemarca – Rusia (21:15, în direct la TVR 3).

Din fiecare grupă se califică primele trei clasate.