Atmosferă de sărbătoare la Biblioteca „Aman”

0
56

„Vechi datini româneşti te ajută în fiecare an să simţi şi să trăieşti atmosfera plină de căldură şi veselie a sărbătorilor de iarnă”. O spun reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”, care, în aşteptarea Crăciunului şi a Noului An, au primenit instituţia, făcând-o şi mai primitoare pentru cititorii de toate vârstele.

Dacă în curte aceştia sunt întâmpinaţi cu o mulţime de decoraţiuni luminoase, cu un brad construit din… cărţi şi cu un pavilion din lemn care adăposteşte scena Naşterii Mântuitorului, înăuntru sunt aşteptaţi pentru a vizita expoziţia „Tradiţii şi obiceiuri de sfintele sărbători”. Realizată de Biroul de informare bibliografică din cadrul instituţiei, aceasta cuprinde peste 70 volume şi periodice şi este structurată astfel: lucrări generale, ediţii ale Bibliei, despre viaţa lui Iisus, tradiţii şi obiceiuri româneşti, legende şi povestiri despre sărbătorile de iarnă, colinde româneşti şi articole din publicaţii periodice.

După cum a precizat managerul instituţiei, Lucian Dindirică, expoziţia din curtea bibliotecii poate fi vizitată de craioveni zilnic, chiar şi noaptea – când este îmbrăcată în feeria luminilor –, până la ora 2.00, iar cea de carte este deschisă de astăzi până la sfârşitul anului. Cât priveşte programul de funcţionare a instituţiei în perioada sărbătorilor de iarnă, acesta va fi zilnic, de luni până vineri, între orele 8.00 şi 19.00, atât la sălile de împrumut, cât şi la cele de lectură, iar în zilele de 23, 24, 25, 26, 30, 31 decembrie 2011, 1 şi 2 ianuarie 2012 Biblioteca „Aman” va fi închisă.