Bronz pentru Colegiul „Fraţii Buzeşti” la Olimpiada Internaţională de Informatică

0
613

Lotul olimpic de informatică al României a reuşit încă o performanţă remarcabilă pe plan extern: două medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz la a XXV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică.

Mihai Popa, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti” din Craiova, a făcut din nou cinste unităţii de învăţământ al cărei proaspăt absolvent este. Elevul craiovean, care a promovat cu examenul de bacalaureat cu nota 9.90, a reuşit să obţină medalia de bronz la cea de-a XXV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică. Aceasta s-a desfăşurat la Brisbane (Australia), în perioada 6-12 iulie, şi a reunit 304 de concurenţi, din 81 de ţări.

România a mai fost reprezentată la Olimpiada Internaţională de Informatică de Rareş Darius Buhai (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”) şi Vlad Alexandru Gavrilă (clasa a XII-a, Liceul Internaţional de Informatică), din Capitală, medaliaţi la numeroase competiţii internaţionale, care şi-au adăugat în palmares noi medalii de aur, la fel ca la precedenta ediţie. De asemenea, Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „C. D. Loga” din Timişoara, a obţinut o medalie de argint. Olimpicii români au revenit în ţară ieri.