Europarlamentarul liberal Norica Nicolai : „Nu am discutat în această campanie nimic despre viitorul Uniunii Europene”

1
434

Europarlamentarul liberal Norica Nicolai şi vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei au fost ieri, prezenţi la Craiova, unde au discutat cu media craioveană despre ceea ce înseamnă a fi european, despre politica de coeziune socială, creionată la nivelul Uniunii Europene şi despre dezvoltarea economică a ţării noastre prin absorbiaţa constantă a fondurilor europene.

„A fi european înseamnă în primul rând a îndeplini obiectivul pentru care am  intrat în Uniunea Europeană şi anume reducerea decalajelor în ceea ce priveşte nivelul de trai între România şi celelalte ţări europene”, a spus Varujan Vosgania, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul PNL Dolj. Fostul ministru al Economiei a mai spus că în 2007 şi 2008 când PNL a fost la guvernare acest obiectiv a fost îndeplinit, nivelul de trai crescând atunci, totodată şi investiţiile au crescut, numărul locurilor de muncă au crescut cu peste 400 de mii, iar  obiectivul ambiţios al PNL de atunci, aflat la guvernare a fost să facă din România cea de-a şapte putere economică în Uniunea Europeană. „Iată că de atunci până astăzi am avut mai multe guvernări, care fiecare în parte au infirmat acea aspiraţie pe care am avut-o noi, iar decalajale dintre primele 15 state ale UE şi România au început să crească, iar în prezent, proiectele propuse de PNL în Guvernul USL au fost abandonate cu costuri foarte mari pentru ţară. Proiectul de reindustrializare a fost abandonat, proiectele de privatizare şi fructificare a activelor statului pentru a sluji investiţiile private au fost şi ele abandonate. Trebuie să spun că din păcate, în ultimii doi ani nu s-a mai privatizat nimic în România, doar s-au vândut active în companii care majoritatea au rămas ale statului, adică este vorba de două, trei companii din Energie. Apoi proiectele noastre privind ocuparea locurilor de muncă au fost abandonate. De exemplu, numărul locurilor de muncă în aprilie 2014 era acelaşi cu cel din aprilie 2013 şi toate iniţiativele privind atragerea investiţiilor străine s-au dovedit iluzorii, de aceea nivelul investiţiilor au ajuns la minime istorice, ceea ce înseamnă că aspiraţia noastră europeană rămâne din păcate doar la nivelul aspiraţiilor…”, a subliniat Varujan Vosgania.

Ora Europei Centrale, o aspiraţie de natură culturală

          Partidul Naţional Liberal propune schimbarea orei României şi trecerea acesteia pe Ora Europei Centrale. România ar avea astfel aceeaşi oră ca Germania, Italia, Spania, Franţa, Polonia, Cehia, Ungaria, Belgia şi Olanda. Schimbarea orei este un manifest simbolic prin care vrem să transmitem că împărtăşim toate valorile Europei de Vest şi urmărim sporirea eficienţei pe plan economic şi social. „Chestiunea asta este în primul rând o aspiraţie de natură culturală. Noi când vorbim de faptul că România ar trebui să se racordeze la ora Europei Centrale, vorbim de faptul că trebuie conştiinţa naţională să asume apartenenţa la un anumit spaţiu istoric şi cultural, pentru că această oră nu se decide de către partidele politice, ci se decide de către astronomi, de către geodezi şi printr-o evaluare foarte clară a mişcărilor astrelor în jurul Pământulu. Dacă noi PNL am atras atentia aestui fapt, şi anume,  că România aparţine cultural Europei Centrale, dar trebuie să aparţină şi în ceea ce priveşte convergenţa reală, adică standardul de viaţa. Eu spun aşa. În 2008, românii au vrut o schimbare, au avut-o, iar în 2014, PNL trebuie să redevină la statutul de partid european în ochii alegătorilor români”, a mai spus vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian.

„Populaţia scoasă din jocul democratic”

Europarlamentarul Noria Nicolai a lansat la Craiova câteva întrebări în legătură ora Europei Centrale, şi anume „dacă poate avea Europa o oră aici ?!”, „dacă putem avea europenism în România ?!”. Vicepreşedintele PNL a a făcut şi câteva aprecieri în legătură cu modul în care se derulează campania pentru alegerile europarlamentare până în prezent. „ Fără îndoială că mulţi dintre noi ştim în ce tip de societate trăim. Spectacolul suplineşte foarte mult din lipsa de concret, din lipsa de perspectivă a fiecăruia dintre noi. Am fost în această campanie în foarte multe locuri şi am văzut cum sărăcia devine o dominantă în multe zone ale României. Profită şi politicienii de nevoia de spectacol a românilor pentru că avem de-a face, de două săptămâni, cu o campanie electorală care n-are nicio legătură cu vreo temă de dezbatere. Nu am discutat în această campanie nimic despre viitorul Uniunii Europene, nimic despre agendele viitoare, nimic despre o eventuală reformă constituțională a UE şi care va fi poziţionarea Românei, nimic despre viitoarea piață unică sau despre politica energetică. Această dezbatere nu există, în schimb există o dezbatere aproape de tabloid, în care doi actori fac deliciul zilnic : Victor Ponta şi Traian Băsescu. Fiecare s-a specializat în câte ceva. Unul în tăiat panglici, altul în încurajat manifestaţii sportive. N-am vorbit deloc despre ce se petrece în România, de ce se împrumută Guvernul la foc continuu cu multe milioane zilnic şi ce se întâmplă cu aceşti bani. Cei doi nu fac altceva decât să scoată populaţia din jocul democratic, prin comportamentul pe care îl afişează public’, a afirmat Norica Nicolai.

1 COMENTARIU

  1. stimata d-na in activitatea d-stra politica a-ti fT CD-ISTA ACUM MARELIBERALA CAM REPEDE TRECETI DELA O DOCTRINA LA ALTA STITI DE CE VA FACE BINE D-STRA SINU POPORULUI ROMIN ROMINIA ATI FACUT-O COLONIA EUROPEI MULTA SARACIE SI CU FOARTE MULTI BOGATI EX. D-STRA 300000 EURO VAD CA VORBITI DE REINDUSTRIALIZARE PAI INTII ATI DISTRUSO CE- A CARE EXISTA IN PROGRAMULDE ADRARE LA UE SE SPUNE CA V-OM AVEA EN. ELECTRICA IEFTINA SIGURA SI NEPOLUAIN TASCHIMB AVEM EN. ELECTRICA SCUMPA SA TOT TRAIESTI IN UE D-STRA PRIN POLITICA TRIT CA IN EUROPA LASATI-VA D OPORTUNISM

Comments are closed.