Peste 1.000 de elevi s-au înscris la concursul online „PROFIZ 2016”

0
233

Departamentul de Fizică din cadrul Facultăţii de Ştiinţe a Universităţii din Craiova va organiza luni, 18 aprilie, faza finală a concursului online „PROFIZ 2016”. Peste 1.000 de elevi s-au înscris la această a VI-a ediţie, ce are ca scop încurajarea tinerilor să descifreze tainele fascinantului univers al fizicii.

Concursul se adresează elevilor de liceu şi se desfăşoară în trei etape. Prima dintre acestea, încheiată pe 21 februarie 2016, a presupus înscrierea elevilor la concurs de către profesorii acestora, crearea conturilor pe site-ul concursului (http://www.competentedigitale.ro/profiz/) şi alocarea parolelor. A doua etapă a fost una de selecţie, s-a desfăşurat în perioada 4 martie – 4 aprilie 2016 şi a cuprins trei teste online. Elevii au primit întrebări din istoria fizicii, din istoria Premiului Nobel, dar au rezolvat şi probleme de fizică.

Etapa finală constă într-un test scris la care participă doar elevii calificaţi după etapa a doua. Acesta se va desfăşura la sala C124 din clădirea centrală a Universităţii, între orele 11.00-12.00. După obţinerea rezultatelor şi premierea câştigătorilor, elevii însoţiţi de profesori vor vizita laboratoarele de la Fizică şi vor cunoaşte o parte dintre cadrele didactice şi studenţii Departamentului.

Alături de Departamentul de Fizică, se vor afla, ca de fiecare dată, reprezentanţi ai unor companii prestigioase din Oltenia. În acest an, premiile concursului vor fi oferite câştigătorilor de compania Pirelli, sponsor principal al concursului.