80 de copii, premiaţi la a III-a ediţie „Oscar”

0
77

Primăria Craiova a găzduit, ieri, festivitatea de premiere a laureaţilor celei de-a III-a ediţii a Salonului Naţional  de Desene pentru Copii  “Oscar” – “Frumuseţile Primăverii”. 80 de şcolari şi preşcolari, îmbrăcaţi colorat, au ocupat scaunele din Sala Mare de şedinţe a Consiliului Local. Desenele lor au fost alese – de juriul prezidat de graficianul Gabriel Bratu – ca fiind cele mai bune din cele peste 1.000 trimise, din judeţ, dar şi din ţară. Drept răsplată pentru talentul şi munca lor, copiii au primit diplome care, în funcţie de premiul obţinut, au fost însoţite de păpuşi, roboţi, maşini, o trotinetă, skateboard sau dulciuri. Din cele 1.000 de lucrări, juriul a decis că desenele de premiul I aparţin Nicoletei Istratie, de la Grădiniţa Castranova, lui Ştefan Preda, elev de la Şcoala nr. 30 „Mihai Viteazu”, şi Andrei Săndulescu, de la Colegiul Naţional „Elena Cuza”, din Craiova.

„Cu fiecare ediţie este tot mai greu să alegem cele mai bune desene, pentru că acestea sunt din ce în ce mai bune. Creativitatea copiilor se dezvoltă”, a precizat graficianul Gabriel Bratu.

Succesul acestui concurs este asigurat de încredere

Pentru a obţine unul dintre premii, cei mici spun că trebuie să ai încredere că desenul pe care îl creezi va fi premiat. Aceasta este teoria pe care o susţine şi Bianca Tudoran, elevă în clasa I B, la Şcoala nr. 12 „Decebal” din Craiova. Şcolăriţa s-a numărat şi ea printre cei 80 de laureaţi ai Salonului Naţional de Desene. A fost prima ei participare la acest concurs, dar şi-a propus să mai deseneze şi pentru ediţia viitoare, pentru a se califica pe primul loc.

„Mie îmi place să desenez peisaje vesele, cum sunt cele de primăvară. Şi pentru acest concurs, despre care am aflat de la doamna noastră profesoară, am făcut un desen cu o câmpie cu copaci, fluturi şi flori. Peisajul realizat mi-a plăcut şi am avut încredere că voi fi premiată. Şi vreau să mai particip şi la iarnă. Sper să iau premiul I. Şi asta pentru că deja m-am gândit ce o să desenez”, a spus Bianca Tudoran. La finalul festivităţii, copiii au făcut o fotografie de grup în faţa Primăriei Craiova.

Evenimentul a fost organizat de Primăria municipiului Craiova, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi Asociaţia Culturală Craiova. Desenele copiilor sunt expuse în holul Primăriei Craiova.