Echipa de baschet este în mare vogă, dar componenţii ei sunt realişti / „Craiova nu are tradiţia altor echipe în baschet, nu poate câştiga titlul!”

0
122

Antrenorul Andelko Mandic şi Ionuţ Drăguşin rămân precauţi în privinţa obiectivelor legate de play-off, considerând că echipa s-a autodepăşit până acum

Patru jucători de bază de la echipa de baschet Universitatea Craiova, Drăguşin, Seals, Bureau şi Dzambic, dar şi antrenorul Andelko Mandic au venit ieri la conferinţa de presă premergătoare meciului cu BC Mureş, cel care va declanşa la Sala Polivalentă campania „Împreună câştigăm în alb”. În ceea ce priveşte votingul pentru „All Star Game”, în care cei 5 interpelaţi ieri conduc detaşat după câteva zile, discuţia a fost evitată din start la iniţiativa antrenorului Mandic, acesta considerând că meciul din martie este mult mai puţin important decât cele din campionat. „La „All Star Game” nici nu mă gândesc, nu este important pentru mine. Acel meci este departe şi reprezintă o distracţie, un joc de plăcere, în timp ce jocurile din campionat mă preocupă, fiindcă acesta este jobul nostru, pentru asta suntem plătiţi”, a spus Mandic, în ton cu el fiind şi jucătorii, care nu au uitat însă să mulţumească fanilor pentru ataşamentul arătat şi prin voturi.

Mandic: „Mulţi încă ne consideră out-sideri, iar locul 2 – un accident”

Un discurs foarte interesant şi neaşteptat de realist au avut antrenorul Andelko Mandic şi pivotul Ionuţ Drăguşin, aceştia ţinând să precizeze saltul enorm făcut de echipa Craiovei, care însă nu trebuie să-şi aroge brusc alt statut, de favorită, şi să se lase luată de val, îndemnând şi fanii şi presa să nu se aştepte la minuni, fiindcă acestea deja au fost făcute, în opinia lor. „Ne-am depăşit condiţia, nimeni nu se aştepta la începutul campionatului să fim pe acest loc. Trebuie să fim realişti, fiindcă multă lume spune şi acum că această clasare a noastră pe locul 2 cu doar 5 eşecuri este un accident. Vor veni şi eşecuri, dar nu va fi un dezastru, fiindcă va fi greu să ne păstrăm această formă. Pentru noi ar fi excelent să intrăm în primele 4 echipe, dar va fi foarte greu. Mă bucur că nu depindem de un jucător sau altul, pentru mine contează jocul colectiv şi fiecare meci e un obiectiv anume”, a declarat Andelko Mandic. Ionuţ Drăguşin a fost şi mai practic, precizând că obiectivul a fost deja depăşit, iar locul ocupat este peste aşteptări, alte echipe fiind mai puternice din toate punctele de vedere. „Abia acum încep meciurile tari, acum se joacă practic campionatul. Noi sperăm ca nu acesta să fie vârful de formă, ci să-l prindem în play-off. Lumea trebuie să ne susţină şi la greu, fiindcă vor veni şi eşecurile. Trebuie să spunem adevărul, sunt echipe cu mare tradiţie în baschetul românesc, care sunt favorite în faţa noastră. Craiova nu poate deveni campioană sau echipă mare după doar un an de investiţii, sunt alte cluburi care au investit mult mai mult şi au pretenţii mari. La început, obiectivul nostru a fost „locurile 9-12”, să nu uităm asta, tot ce am făcut până acum a fost un mare bonus”, a declarat uriaşul Ştiinţei, care ne-a liniștit că va rămâne la Craiova dacă va fi dorit şi i se va oferi un contract pe măsură.

Dzambic: „Sârbii Mureşului vor fi foarte motivaţi să câştige în faţa a 4.000 de spectatori”

Americanii Seals şi Bureau şi sârbul Dzambic au fost mult mai puţin „atractivi” decât pe teren, mărginindu-se la declaraţii simple, diplomate, prin care au dat de înţeles că sunt preocupaţi de jocul următor, de rezultatul care să mulţumească fanii, respectând în acelaşi timp valoarea adversarului. Bureau a apreciat iniţiativa de a chema fanii echipaţi în alb, acelaşi lucru petrecându-se la Miami Heat, echipa sa favorită din NBA. „Mister slam-dunk” nu-i are însă ca idoli pe Dwayne Wade sau LeBron James, ci pe cel mai bun baschetbalist din toate timpurile, Michael Jordan. „Pe lângă Air Jordan, îmi place bineînţeles şi Rade Dzambic”, a glumit extrema Craiovei. Toţi reprezentanții echipei au apreciat sprijinul publicului, au îndemnat fanii să vină la meciuri echipaţi în alb, aşa cum au apărut şi ei la conferinţa de presă, însă au dat senzaţia că tot ce îi preocupă este meciul de duminică seara, de la ora 20 şi parcursul din acest sezon. „Cel mai important lucru este să ne simţim bine pe teren, iar când joci baschetul de plăcere vin şi rezultatele. De asemenea, trebuie să respectăm tactica, să ne apărăm bine, să tindem să devenim cât mai omogeni, să ne simţim foarte bine între noi pe parchet. Va fi frumos să jucăm în faţa a 4.000 de spectatori îmbrăcaţi în alb, va fi o coregrafie interesantă”, a spus Levar Seals. Jocul cu BC Mureş, echipa de pe locul 3, a fost prefaţat cel mai bine de Rade Dzambic, care a avertizat în privinţa compatrioţilor săi care fac jocul oaspeţilor de duminică. „Mureşul are câţiva jucători foarte buni, cel puţin Ceskovic, Ciric şi Cuic sunt baschetbalişti de valoare, care pot câştiga un meci pe cont propriu. Cred că mai mare presiune va fi pe noi, fiindcă trebuie să mulţumim publicul, în timp ce ei vor fi foarte motivaţi să câştige în faţa a 4.000 de spectatori. Suntem onoraţi că lumea ne votează la ”All Star Game”, dar mai mult ne preocupă meciurile oficiale”, a spus coordonatul Universităţii.