Fără succes în ultimele 12 meciuri, Universitatea speră ca al 13-lea să fie cu noroc: Numărătoarea inversă – AMR 9

0
88

Victoria în meciul cu FCM Târgu Mureş este esenţială dacă se mai speră la salvare

Universitatea Craiova – FCM Târgu Mureş

Stadion: „Ion Oblemenco”, ora 15  (Gsptv)

Universitatea: Lung – Dănănae, Gugu, Zoro, D. Lopez – Surugiu, Stoica, Prepeliţă, Firţulescu – Stoianof, Subotici. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

FCM Târgu Mureş: Balauru – Vagner,  Iencsi, Szilagyi, D. Matei – Fl. Dan, Issa Ba, L. Rus, Astafei – Zaharia, Didi. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

Arbitri: Dragoş Istrate (Bucureşti) – Octavian Şovre (Oradea), Daniel Hulubei (Vaslui). Rezervă: Mugurel Drăgănescu (Breaza).

Observatori: Constantin Gheorghe (Suceava), Adrian Ionescu (Bucureşti).

Punctul din Giuleşti a fost semnalul unui nou start sau doar o tresărire? A însemnat trezirea sau doar un episod din seria favorabilă pe terenul Rapidului? Ştiinţa nu mai emană nimic atrăgător de la plecarea lui Piţi, iar ochiul versat al publicului nu poate fi înşelat doar cu promisiuni. Nu seria interminabilă fără victorie a golit fostul „Central”, ci lipsa unei perspective adevărate. Surogate de antrenori, fără CV şi personalitate, jucători blazaţi ori înstrăinaţi deja, de fotbal sau de echipă, promisiuni eterne sau prezenţe exotice, mai degrabă hilare, departe de ştaiful lui Wobay sunt premise pentru ca Universitatea să fie ocolită. De suporteri, de şansă, de interes, de valoare. Nu şi de scandaluri. Patronul caută vinovaţi aiurea, deşi oglinda îi oferă cel mai sigur indiciu. Dacă o prestaţie acceptabilă, precum cea din Giuleşti, nu mai este deja o garanţie pentru care fanii să-şi reîndrepte atenţia către echipă, poate fi măcar un zvâc de moral în speranţa unei victorii care întârzie neverosimil de mult. În tur, Ştiinţa lui Piţurcă defila pe terenul noii-promovate, scor 4-1, cu deja înstrăinaţii Wobay, Găman şi M. Costea printre marcatori. Acum, Sabău vine pentru revanşă cu un avans de 8 puncte şi pretenţia de a se desprinde şi mai mult în clasament. Vârfurile Didi şi Zaharia au perforat zdravăn poarta Craiovei în carierele lor şi pot specula un moment prielnic ca actualul pentru a-şi completa colecţiile personale.  Pentru craioveni nu mai contează pe cine au în faţă, pentru că numărătoarea inversă a început deja, iar adversarii direcţi au rămas tot mai puţini. Mureşenii sunt printre puţinii care mai pot fi ajunşi, însă când pierzi cu Pandurii şi Sportul şi pleci cu punct din Giuleşti e greu să mai vorbeşti de aşa-zisele meciuri „de şase puncte”. Oricum, lupta în subsol este mult mai dură decât anul trecut, când Universitatea de la Severin se salva in extremis, tot cu Reghecampf pe bancă. Mai grav este că pentru puţini mai contează dacă Ştiinţa va evita sau nu retrogradarea. Părăsită de suporterii care umpleau arena chiar şi când Piţi pierdea, Ştiinţa ar mai naşte regrete din liga secundă doar presei în căutare de caterincă. Pentru că Universitatea de azi doar atât pare să mai poată produce.