Înscrieri la Concursul Internaţional „George Enescu” până pe 1 iulie

0
113

Concursul Internaţional „George Enescu” – secţiunile Violoncel, Compoziţie, Vioară şi Pian – se va desfăşura în perioada 8-27 septembrie, în capitală. Evenimentul are loc în cadrul Festivalului „George Enescu” și este deschis tuturor tinerilor, fără deosebire de cetăţenie, născuţi după data de 1 august 1980.

Pentru înscrierea la concurs, candidaţii trebuie să trimită până la 1 iulie (data poştei) următoarele documente: o copie a certificatului de naştere, curriculum vitae, două fotografii recente color (6 cm x 9 cm), o recomandare a unui profesor cunoscut, buletinul de înscriere completat cu programul definitiv şi confirmarea achitării taxei de participare.

Documentele trebuie să fie trimise pe adresa Calea Victoriei nr. 155, bl. D1, sc. 8, et. 2, sector 1, 010073, Bucureşti, sau prin e-mail la artexim@rdslink.ro, cu menţiunea «Pentru Concursul Internaţional „George Enescu”». Fiecare candidat va primi confirmarea sau refuzul până la data de 1 august. Taxa de participare la concursul de pian, vioară şi violoncel este de 100 de euro, iar pentru compoziție – 50 de euro/ lucrare.

Juriul decide câştigătorii pentru fiecare secţiune a concursului şi îşi rezervă dreptul de a nu acorda premii, deciziile acestuia fiind definitive. În caz de paritate de opinii, decizia preşedintelui este hotărâtoare. Pentru fiecare secţiune de interpretare, premiul I valorează 15.000 de euro, premiul al II-lea – 10.000 de euro, iar premiul al III-lea – 5.000 de euro. Pentru secţiunea compoziţie se acordă premiul pentru secţiunea de muzică simfonică (10.000 de euro) şi premiul pentru secţiunea muzică de cameră (7.000 de euro).

Ediţia din 2013 a Concursului Internaţional „George Enescu”, eveniment care trebuia să se desfăşoare în timpul Festivalului „George Enescu”, a fost decalată pentru aceeaşi perioadă a anului 2014, din motive financiare, competiţia şi festivalul urmând să aibă loc, începând de anul acesta, alternativ, o dată la doi ani. Festivalul „George Enescu” este organizat de Artexim, instituţie aflată în subordinea Ministerului Culturii, cu sprijinul Primăriei municipiului Bucureşti, prin ArCuB, în colaborare cu Fundaţia Art Production.