Prins cu droguri în… chiloţi

0
259

Patru tineri din judeţul Mehedinţi au fost surprinşi de poliţiştii şi procurorii de crimă organizată în timp ce încercau să vândă canabis. În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au descoperit aproximativ 30 de grame de canabis, două săbii şi o râşniţă pentru tocat canabis. Unul dintre cei vizaţi de acţiunea oamenilor legii, care îşi ascunsese două pliculeţe cu canabis în lenjeria intimă, a fost arestat preventiv pe 29 de zile, în cursul zilei de joi.

Conform unui comunicat al IGPR, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, împreună cu cei ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Mehedinţi, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinţi, cu sprijinul “mascaţilor” de la IPJ Mehedinţi şi jandarmilor de la IJJ Mehedinţi, beneficiind de suportul tehnic şi informativ al ofiţerilor DGIPI, au organizat, miercuri, 11 ianuarie a.c., o acţiune pentru prevenirea şi combaterea traficului ilicit de droguri, pe raza municipiului Drobeta-Turnu Severin.

Astfel, în jurul orei 18.00, poliţiştii SCCO Mehedinţi i-au prins în flagrant pe Cătălin Peter, de 28 de ani, din Drobeta-Turnu Severin, Ninel Epuran, de 23 de ani, nepotul lui Ionel Epuran, trimis în judecată de procurorii DIICOT Craiova în acelaşi dosar cu “Emil de la Viena”, pentru şantaj şi alte infracţiuni de crimă organizată, Sorin S., de 21 de ani, şi Vasile T., tot de 21 ani, toţi din comuna Brezniţa de Ocol, judeţul Mehedinţi, în timp ce încercau să vândă unei persoane aproximativ 3 grame de canabis, cu suma de 100 de lei. Numai că, la apariţia poliţiştilor, cel care avea drogurile, respectiv Cătălin Peter, a ascuns cele două pliculeţe cu canabis pe care le oferea spre vânzare în lenjeria intimă, unde au fost descoperite în urma controlului corporal efectuat de oamenii legii.

Ulterior, la domiciliul lui Peter şi a altor patru persoane din Drobeta-Turnu Severin au fost efectuate percheziţii, în urma cărora s-au găsit aproximativ 25 grame de canabis, două săbii, o râşniţă pentru tocat canabis, două carduri blank şi un hard-disk. Toţi suspecţii au fost duşi la sediul DIICOT Mehedinţi pentru audieri, Cătălin Peter fiind reţinut pentru 24 de ore. Joi, acesta a fost prezentat Tribunalului Mehedinţi, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pe 29 de zile pentru trafic de droguri de risc, consum de droguri de risc şi punerea la dispoziţie a locuinţei în vederea consumului de droguri de risc.