Cursuri în cadrul proiectului „RESTAURO – Specializare în arta ţesătoriei tradiţionale”

0
287

De luna viitoare vor începe cursurile gratuite de ţesător-restaurator în comuna Grădinari, judeţul Olt, care se adresează şomerilor de la satele din judeţele Dolj şi Olt. Cursurile se vor desfăşura în cadrul proiectului „RESTAURO – Specializare în arta ţesătoriei tradiţionale”, derulat de Fundaţia „Cuvântul care zideşte” a Mitropoliei Olteniei, în parteneriat cu Asociaţia pentru Formare Profesională a Adulţilor.

Sunt prevăzute două etape, a câte şase luni. Prima serie va începe de luna viitoare şi se va încheia în martie 2013, iar a doua etapă va debuta în luna aprilie a anului viitor şi se va finaliza în luna septembrie a aceluiaşi an. După ce vor parcurge aceste cursuri, şomerii vor primi certificate de calificare cu care se pot angaja în domeniu. Cei care se ocupă de acest proiect spun că în continuare se fac înscrieri la sediul Fundaţiei „Cuvântul care zideşte”, situat în incinta Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei, din strada „Mitropolit Firmilian” nr. 3, şi la Primăria Grădinari, judeţul Olt.

«Pentru a putea urma aceste cursuri, doritorii trebuie să fie persoane inactive pe piaţa muncii, aflate în căutarea unui loc de muncă sau şomeri, care nu deţin competenţe în meseria tradiţională de ţesător-restaurator covoare. În urma formarii, acestea vor dobândi specializare specifică prin participarea la cursuri autorizate în meseria de ţesător-restaurator covoare, beneficiind, totodată, şi de servicii de consiliere şi asistenţă pentru începerea unei activităţi în domeniu», a declarat Mariana Pasmangia, managerul proiectului.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, şi are o valoare totală de 2.400.000 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de aproximativ 2.100.000 de lei.