Grigoraş: „Mai reflectez la ofertă, tocmai din respect pentru Craiova”

0
44

Fostul tehnician de la Pandurii spune că se va hotărî în privinţa preluării CSU până la finalul acestei săptămâni

Domnule Grigoraş, aţi refuzat definitiv CS Universitatea Craiova sau vreţi să o preluaţi doar în vară?

Nu am spus că nu vreau să vin, doar că m-a surprins această ofertă şi am nevoie de timp de gândire. Nu aş vrea să dezamăgesc oraşul, fanii, patronii, presa şi nici pe mine însumi. Nu vreau să mă pripesc, nu am de gând să iau o decizie pentru bani, trebuie să am mai multe detalii. Lumea se aşteaptă poate ca eu să vin cu bagheta magică şi echipa să joace imediat un fotbal frumos, poate ca alte echipe pe care le-am antrenat. Vreau să am mai multe date, este nevoie de timp, am avut o experienţă nefericită la CFR Cluj, preluând echipa în plin sezon şi nu voiam să mai antrenez până în vară.

Deci nu excludeţi posibilitatea de a prelua echipa chiar în timpul campionatului…

Le-am promis că mă mai gândesc, o să analizez toate aspectele şi până duminică voi da un răspuns. Dacă mai au răbdare până atunci…Dacă ştiam mai demult de interesul lor, poate că aş fi fost mai pregătit, aveam timp să aprofundez anumite aspecte.

Sunteţi printre antrenorii agreaţi de majoritatea suporterilor, mai ales că Nicolo Napoli a fost respins chiar noaptea trecută de fani…

Mă bucură acest lucru, am stat doi ani printre olteni, la Târgu Jiu şi când se vorbea despre fotbal, la două cuvinte se rostea numele Craiova. Fotbalul se mănâncă pe pâine la Craiova şi tocmai din respect pentru oamenii de acolo, pentru suporterii înfocaţi nu vreau să dau un răspuns imediat, fără să cunosc amănunte. Nu vin pentru bani sau fiindcă lumea mă vrea acolo, nu vreau să păcălesc pe nimeni, de aceea ezit.

Şi totuşi, aţi avea timp să vă faceţi o părere concretă la faţa locului, mai ales că până la play-off nu mai sunt multe meciuri importante…

Fiind vorba de anumite discuţii, din respect pentru meseria mea şi pentru cei care m-au contactat, mi-am făcut puţin temele. Echipa mai are două meciuri importante până în play-off, la Slatina şi la Vâlcea. E normal ca obiectivul să fie promovarea, la ce investiţii s-au făcut.

Din ce ştiţi, ce părere aveţi despre lot?

Îi ştiu pe câţiva dintre jucători. I-am avut la Galaţi pe Ljubinkovic şi Cârjă, iar pe Ferfelea şi Curelea i-am vrut la orice echipă am fost, inclusiv la Târgu Jiu. Numai că nu i-am putut avea, preţurile cerute erau destul de mari. De asemenea, fotbalişti precum Izvoranu sau Pleşan nu au nevoie de prezentare. Pot spune că ştiu cam jumătate din lot, au venit totuşi destul de mulţi jucători în iarnă, au nevoie de acomodare, iar de la distanţă e greu să le cunoşti caracterul şi posibilităţile.

Aţi mai avut vreo ofertă de la Craiova, s-a spus acum câţiva ani că v-a ofertat şi Adrian Mititelu…

Am mare respect pentru oraşul Craiova, pentru fotbalul din Bănie, dar nu s-a pus niciodată problema să antrenez acolo. Nu am avut nicio ofertă de la Adrian Mititelu vreodată, nici nu am discutat vreodată cu dânsul.