Piedone o vrea „soră” pe Olguţa

0
94

Craiova se va înfrăţi cu Sectorul 4 Bucureşti. Primarul Cristian Popescu-Piedone a venit, ieri, în Bănie şi a declarat că este bun prieten cu Olguţa Vasilescu, dar că îşi doreşte şi un parteneriat din punct de vedere administrativ cu edilul Craiovei. În timp ce vizita centrul Craiovei, Piedone nu a pierdut nici ocazia de a-şi cumpăra câteva produse de patiserie şi a-şi încerca norocul la Bingo. 

Primarul Sectorului 4 Bucureşti şi-a început vizita la Primăria Craiova. Aici a  zăbovit doar câteva minute, după care a plecat „în teren”. Primul popas l-a făcut alături de edilul Craiovei la Muzeul de Artă, apoi la Filarmonica „Oltenia”. La ieşirea din sala de spectacole a instituţiei de cultură, nu s-a putut abţine şi a cumpărat produse de patiserie de la un magazin din apropiere, din care a servit-o şi pe Olguţa Vasilescu, spunându-i: „Acum că eşti sora mea, trebuie să am grijă de tine”. În drumul spre centrul vechi, Piedone s-a oprit la o tarabă la care se vindeau bilete pentru Bingo, invitând-o pe Olguţa Vasilescu să joace împreună. Piedone a fost condus apoi de Olguţa Vasilescu pe strada „Liscani”, oferindu-i câteva detalii despre cum va urma să arate zona după reabilitare. Ultima dată au făcut o vizită la Spitalul de Pediatrie, care se află în subordinea Primăriei Craiova şi care a început să fie modernizat.

Craiova se va înfrăţi cu sectorul 4 Bucureşti

Primarul Sectorului 4 din Bucureşti a declarat că scopul vizitei este acela de a se înfrăţi cu Craiova. „Am lângă mine o doamnă, o doamnă a Craiovei, cu care noi, Primăria sectorului 4, vrem să ne înfrăţim. Toţi primarii sau administraţiile locale din România vor înfrăţiri între oraşe din România şi oraşe din străinătate. Să ne uităm şi în jurul nostru, avem şi aici oameni competenţi, oameni care au demonstrat şi pot demonstra în continuare. Eu mă inspir de la domnia sa, ea se inspiră de la mine şi, împreună, sper că locuitorii celor două – la mine, sector, la Olguţa, oraş – să beneficieze de rodul acestei înfrăţiri”, a declarat Cristian Popescu-Piedone. Mai mult, acesta a spus că îşi doreşte ca sectorul pe care îl conduce să aibă şi o soră. „Eu sunt înfrăţit cu foarte multe oraşe din străinătate, dar din România este singurul oraş. Am ales Craiova din dorinţa de a avea, în frăţia aceasta, şi o soră… o soră a noastră care de astăzi va fi cu acte în regulă”.

Olguţa Vasilescu va primi titlul de „Cavaler al civismului”

Primarul Sectorului 4 Bucureşti a mai spus că şi-a exprimat dorinţa printr-o scrisoare de intenţie, pe care primarul o va supune Consiliului Local Municipal Craiova, urmând ca, în luna noiembrie, să se parafeze înfrăţirea la Bucureşti. „În premieră pot să vă spun, în schimb, că atunci când va veni la Bucureşti, doamna Olguţa Vasilescu va primi cel mai înalt titlu al Primăriei Sectorului 4. Şi nu este doar o simplă plachetă, va primi titlul de Cavaler al civismului, pentru că toată lumea cunoaşte meritele deosebite ale sale. Nu ascundem nici faptul că ne cunoaştem de foarte mult timp, că lucrăm şi suntem sub aceeaşi umbrelă, numită USL”. Primarul Sectorului 4 din Bucureşti a mai spus că indiferent cât va dura USL, „eu şi Olguţa vom rămâne fraţi de acum încolo în administraţie locală. Eu am observat că şi Olguţa, de la începutul mandatului, e mai uşor cu politica şi e mai mult cu administraţia. USL-ul va exista, cu sau fără voia noastră, a primarilor, care îl susţinem cu toate puterile noastre”.

Decoraţiile din iarbă, inspirate de municipalitatea Piedone

Primarul Lia Olguţa Vasilescu l-a condus pe Piedone şi la Spitalul de Pediatrie, acolo unde au fost reabilitate mai multe saloane şi săli de tratament, acesta fiind al doilea spital, după cel de la Filantropia, unde s-au investit bani de la buget în modernizare. „E o premieră ce se întâmplă astăzi la Craiova, în sensul că e prima oară când două oraşe din România se înfrăţesc. Vrem să ne înfrăţim cu cei mai buni. Avem ce învăţa de la primarului sectorului 4, cred că a obținut în alegeri cel mai mare scor din România, peste 80%. Și, la ora actuală, cred că sectorul 4 arată cel mai bine din Bucureşti în ceea ce priveşte spaţiile verzi. Eu când am devenit primar l-am sunat pe Piedone la vreo trei săptămâni şi l-am întrebat cum face cu spaţiile verzi, cum lucrează, pentru că mi-am plăcut foarte mult animăluţele care aţi văzut că au apărut şi în Craiova. Sper să fure şi domnul Piedone nişte idei de la noi, nu numai noi de la dumnealui”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.