Studenţii craioveni au fost informaţi despre „Beneficiile vieţii active”

0
123

Organizaţia Studenţilor din Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică (OSACE) Craiova a organizat în perioada 1 – 30 august a.c. proiectul intitulat “Beneficiile vieţii active”, al cărui scop a fost acela de a încuraja, în rândul a 4.200 de studenţi craioveni, practicarea activităţii fizice şi sportive în mod continuu, de cât mai mulţi studenţi, independent sau în cadru organizat.

Proiectul a urmărit creşterea numărul activităţilor sportive şi, implicit, numărul persoanelor ce se implica în astfel de activităţi urmărind doi paşi simpli. „Primul pas este educarea studenţilor – în urma activităţilor sportive ce s-au desfăşurat, s-a dorit prezentarea avantajelor pe care activităţile sportive le aduc grupurilor de studenţi. Majoritatea activităţilor de petrecere a timpului liber ce nu includ grupuri nu ajută un student să evolueze, proiectul urmărind să le arate celor implicaţi numărul de abilităţi ce pot fi dobândite prin interacţiunile din cadrul activităţilor sportive. Al doilea pas a însemnat educarea studenţilor prin exemplificarea avantajelor aduse sănătăţii: în cadrul campaniei de informare au fost furnizate informaţii cu privire la avantajele aduse de practicarea continuă a activităţilor sportive, dar şi a dezavantajelor celorlalte timpuri de activaţi, în cazul în care se face exces. Astfel, se doreşte ca în urma informării studenţilor să crească numărul de beneficiari ce vor prefera să practice activităţi sportive în detrimentul vizionarii programelor TV, sau a jocurilor pe calculator”, au precizat organizatorii proiectului „Beneficiile unei vieţi active”.

În cadrul acestui proiect, beneficiarii au fost informaţi cu privire la avantajele activităţilor sportive continue, iar prin realizarea propriu-zisă a celor 10 activităţi se estimează creşterea cu 20% în următorul an a numărului de tineri ce practica activităţi sportive în mod frecvent.