Stă 8 ani şi 4 luni la puşcărie! / Sentinţă definitivă în cazul tâlharului care a înjunghiat-o pe casiera Asociaţiei de Proprietari „Eroilor”

0
292

Craioveanul de 30 de ani, care a înjunghiat-o, în luna februarie a anului trecut, pe casiera Asociaţiei de Proprietari nr. 22 Eroilor din Craiova, a fost condamnat definitiv. Curtea de Apel Craiova i-a respins apelul declarat împotriva sentinţei din decembrie a Tribunalului Dolj, astfel că rămâne cu pedeapsa de 8 ani şi 4 luni de închisoare cu executare primită pe fond pentru tentativă de omor calificat şi tentativă de tâlhărie calificată. Victima sa nu s-a constituit parte civilă, astfel că inculpatul are de achitat cheltuielile de spitalizare ale acesteia, în valoare de 1.277 lei şi 1.000 de lei cheltuieli judiciare.

Curtea de Apel Craiova a respins apelul declarat de autorul tentativei de jaf comisă pe 20 februarie 2015 la Asociaţia de Proprietari nr. 22 Eroilor, din Craiova, Alexandru Lucian Neacşu, de 30 de ani, din municipiul Craiova. În aceste condiţii, bărbatul va executa pedeapsa primită pe fond, în decembrie, la Tribunalul Dolj, de 8 ani şi 4 luni închisoare. Sentinţa este definitivă: „Respinge apelul ca nefondat. Deduce în continuare arestarea preventivă a inculpatului, de la 10.12.2015 la zi. Obligă inculpatul la plata sumei de 500 lei cheltuieli judiciare statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică”, se arată în hotărârea Curţii de Apel Craiova.

Asta după ce, pe 10 decembrie 2015, judecătorii de la Tribunalul Dolj l-au găsit vinovat de tentativă de omor calificat, pentru care a primit 7 ani şi 6 luni de închisoare şi de tentativă de tâlhărie, pentru care a primit 2 ani şi 6 luni, cele două pedepse fiind contopite într-o pedeapsă totală de 8 ani şi 4 luni de detenţie: „Condamnă pe inculpatul NEACŞU ALEXANDRU LUCIAN la pedeapsa de 7 ani şi 6 luni închisoare. Condamnă inculpatul la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare. Contopeşte pedepsele aplicate mai sus inculpatului în pedeapsa cea mai grea de 7 ani şi 6 luni închisoare la care se adaugă 1/3 din pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa de 8 ani şi 4 luni închisoare”. În plus, instanţa l-a obligat pe inculpat să achite cheltuielile de spitalizare ale femeii pe care a rănit-o, în valoare de 1,277.94 lei. Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Craiova, iar până atunci a fost menţinută arestarea preventivă a lui Neacşu.

Reamintim că, din investigaţiile poliţiştilor Serviciului de Investigaţii Criminale ai IPJ Dolj şi ale procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi după audierea autorului, s-a stabilit că, vineri, 20 februarie 2015, Alexandru Lucian Neacşu, înarmat cu un cuţit, s-a dus la sediul Asociaţiei de Proprietari nr. 22 Eroilor, din cartierul Valea Roşie, s-a învârtit pe acolo, iar când a văzut că femeia a rămas singură a intrat şi s-a apropiat de ea, spunându-i că vrea să achite întreţinerea pentru un apartament. I-a cerut apoi să-i dea toţi banii, iar când Paula Piţigoi i-a spus că nu are, a sărit la ea cu cuţitul. Femeia a ţipat, s-a zbătut, astfel că, după ce a înjunghiat-o în zona gâtului şi în piept, bărbatul a fugit, fără să ia ceva şi a ascuns cuţitul. Acesta cunoştea zona pentru că a locuit în cartierul Valea Roşie, iar la momentul comiterii faptei stătea cu chirie în „George Enescu”. Nu avea nici un fel de venituri şi le-a spus anchetatorilor că avea nevoie de bani să-şi achite chiria, de aceea a încercat să o jefuiască pe casieră.

A fost arestat preventiv pe 22 februarie 2015, iar pe 19 martie s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care bărbatul a fost deferit justiţiei. De la momentul arestării, pe 22 februarie 2015, craioveanul este în spatele gratiilor, această perioadă urmând să se scadă din pedeapsa primită.