Stângă: „Suntem superiori, dar UTA e un adversar incomod”

0
185

Antrenorul Craiovei spune că meciul de mâine va fi marcat şi de ambiţia suplimentară a lui Eugen Trică şi a foştilor jucători craioveni

Ovidiu Stângă

Cel puţin după declaraţii, Stângă nu tratează meciul cu UTA ca pe unul cu o echipă codaşă, menţionând că oaspeţii de mâine au făcut şi meciuri bune şi au în lot, dar şi pe banca tehnică, foşti jucători ai Universităţii, care au o ambiţie specială când revin în Bănie. „Chiar dacă se află pe ultimul loc, UTA este un adversar incomod, care şi-a creat multe ocazii în meciurile anterioare şi a pierdut aproape de fiecare dată pe final. Cunosc dorinţa olteanului care ajunge prin alte părţi şi revine acasă cu o ambiţie specială, de a se autodepăşi. Trică şi Firţulescu spun că nu CS Universitatea este adevărata echipă a Craiovei, fiindcă ei nu au apucat să joace ca mine, din 1990, pentru acest club, mai târziu altele au fost datele problemei” a spus antrenorul într-o conferinţă de presă. Stângă a fost pentru câteva zile în vară antrenor al echipei arădene, controlate de un prieten de-al său, Dan Marţian, dar e refuzat să o pregătească pentru campionat, deoarece nu erau condiţiile pe care le dorea: „M-am dus la UTA pentru că m-a rugat Marţian, dar nu am fost mulţumit de ceea ce am găsit acolo. Nu voiam să mai aştept încă un an pentru a promova, obiectivul fiind formarea unei echipe. Consider că la Craiova am şanse mai mari să-mi îndeplinesc obiectivul”. Ovidiu Stângă a apucat să-şi facă o idee despre echipa pe care a preluat-o recent, dar nu-şi permite să etaleze concret concluziile, deocamdată fiind nevoit să lucreze cu materialul pe care l-a găsit. Evident, unul pe care nu-l poate critica, dar cert este că în iarnă îşi va impune punctul de vedere în privinţa unor achiziţii, pe posturile deficitare. „Am văzut părţi bune şi unele mai puţin bune la echipă, dar încercăm să le corectăm din mers. Oricum, până în iarnă nu se poate face nimic, atunci vom mai retuşa lotul, dar asta nu înseamnă că vom tăia în carne vie. Cu pregătirea fizică nu stăm foarte bine, dar nici slab, Ferfelea şi Curelea stau mai prost din acest punct de vedere, dar cu ei am crescut valoric”

Modelul echipei de baschet este de urmat

Antrenorul CS Universitatea Craiova şi-ar fori să vină mai mulţi spectatori la meciurile de pe „Ion Oblemenco”, dar este conştient că acest lucru depinde atât de rezultate, cât şi de jocul echipei, iar antrenorul a folosit drept comparaţie atmosfera de la meciurile echipei de baschet Universitatea Craiova: „Am fost la meciurile echipei de baschet şi am văzut atmosfera creată de fani. Ştiu şi motivele: echipa a avut rezultate, a avut parte de promovare şi imagine, jocul este spectaculos, iar sala este una deosebită. Când vom acumula şi noi câteva victorii, când vom etala un joc de calitate şi vom avea parte şi de un stadion nou, vom aduce public la un meci cât are echipa de baschet tot sezonul. Lumea vrea să vadă spectacol şi calitate, de aceea plăteşte bilet”. Marian Cârjă spune că presiunea rezultatelor şi atmosfera de la Craiova seamănă cu cea pe care a întâlnit-o la Petrolul. „La fel ca la Ploieşti, Craiova are istorie în fotbal şi lumea doreşte performanţă, este normal să nu existe răbdare. Nu cred că ar trebui să fim presaţi de acest lucru, ci ar trebui să ne motiveze, fiindcă atunci când avem rezultate, atmosfera ne poate ajuta foarte mult. Acum ar fi păcat să nu mai facem un alt pas înainte printr-o victorie cu UTA şi să legăm două rezultate bune”. Mijlocaşul Cristian Ganea a confirmat că moralul său şi al coechipierilor a crescut după succesul cu Olimpia Satu Mare şi încrederea căpătată i-ar putea ajuta foarte mult în perioada următoare.