Expoziţiile „Abstract” şi „Fotografia de stradă”, vernisate azi la Cercul Militar

0
48

La Galeriile de Artă ale Cercului Militar Craiova se deschid astă-seară, ora 19.00, două expoziţii de fotografie realizate de membrii Fotoclubului „Mihai Dan-Călinescu”. Cea dintâi, intitulată „Abstract”, a fost vernisată luna trecută la Fotoclubul Arad şi cuprinde 63 de lucrări, realizate de 16 membri ai fotoclubului. Cea de-a doua, „Fotografia de stradă”, reuneşte 26 de fotografii, alb-negru şi color, acceptate în concursul lansat de Asociaţia „Bucureştiul meu drag” cu ocazia Zilei Fotografiei de Stradă.

Lucrările cu temă abstractă, realizate în mono şi în policromie, sunt deosebit de interesante atât datorită subiectelor alese şi interpretării, cât şi manierelor de realizare. «Colegii noştri arădeni au apreciat în mod deosebit tema aleasă de noi, mai puţin obişnuită, dar mai ales modul de realizare şi prezentare», a precizat col. (r.) Mircea Anghel – A.FIAP, preşedinte al Fotoclubului „Mihai Dan-Călinescu”. Alături de domnia sa expun Rodica Anghel, Ileana Boşogea Tudor, Bruno di Bernardo, Livia Corcoveanu, Daniel Dragu, Crina Duchi, Adriana Opriş, Alexandra Pănculescu, Sebastian Prioteasa, Virginia Rădulescu, Anca Renghea, Anca Roşu, Irina Steinbrecher, Adrian Trică şi Dana Tudor.

Cât priveşte expoziţia „Fotografia de stradă”, aceasta cuprinde 26 de fotografii alb-negru şi color cu tematică street photography, realizate de opt membri ai fotoclubului craiovean: Mircea Anghel, Rodica Anghel, Livia Corcoveanu, Crina Duchi, Carmen Pădeanu, Virginia Rădulescu, Anca Renghea şi Adrian Trică. Lucrările au fost acceptate în concursul lansat de Asociaţia „Bucureştiul meu drag” cu ocazia Zilei Fotografiei de Stradă , care s-a încheiat cu o expoziţie vernisată pe data de 28 septembrie a.c., la Biblioteca Naţională a României din Bucureşti.

«Este încă o demonstraţie a capacităţilor creatoare şi disponibilităţilor remarcabile pe care le au fotografii craioveni în abordarea unei palete extrem de la variabile de tematici şi genuri fotografice, fapt remarcat atât de colegii noştri din ţară, cât şi cu ocazia diferitelor saloane şi expoziţii de fotografie la care membrii fotoclubului nostru au participat în ultima perioadă», a adăugat Mircea Anghel.