Săndoi: „E cel mai dur campionat, 3 puncte sunt vitale cu Oţelul”

0
83

Noul staff al echipei din Bănie a insistat pe pregătirea fizică a jucătorilor, care au fost deja testaţi şi în două amicale

Antrenorul principal al Craiovei, Emil Săndoi, a prezentat situaţia echipei, după primele antrenamente susţinute şi amicalul cu OFK Belgrad. Săndoi spune că s-a insistat în această perioadă pe latura fizică şi consideră că foarte importante sunt rezultatele, chiar mai presus decât jocul, întrucât locul din clasament şi faptul că retrogradează 6 echipe pun presiune din acest punct de vedere. „Este o situaţie dificilă. Când te afli pe ultimul loc, cu doar două puncte, şi ai în faţă cel mai dur campionat, nu poate fi prea plăcut. Dar suntem mulţumiţi de implicarea băieţilor în meciul cu OFK Belgrad, de modul în care au răspuns indicaţiilor primite. Mai ales că am făcut două antrenamente pe zi, un program spartan în care am încercat să ridicăm puţin nivelul pregătirii fizice. Pentru noi a fost important şi rezultatul în acest meci amical. Dacă eram pe locul 6-7 în campionat poate nu ne interesa să câştigăm, dar dată fiind situaţia rezultatul este bun pentru moralul echipei. Trei puncte sunt vitale în meciul cu Oţelul. Cu excepţia a cinci-şase echipe, celorlalte formaţii le va fi foarte greu în acest campionat, care după părerea mea este cel mai dur de până acum. Oţelul a învins clar Rapid, iar în Bănie va veni să se agaţe de fiecare minge, să scoată ceva din meci“. Despre relaţia cu Sorin Cârţu, Săndoi a spus: „Responsabilitatea este egală. Ne completăm foarte bine unul pe altul. Nu trebuie uitat că am fost şi colegi de echipă, dar i-am fost şi căpitan în echipa care a câştigat eventul. Sorin Cârţu mă cunoaşte bine, şi eu îi cunosc filosofia de antrenor“.

Mateiu mai stă o lună

Emil Săndoi a prezentat şi situaţia jucătorilor cu probleme medicale. Deşi se preconiza că va reveni la meciul cu Oţelul, Mateiu va mai sta o lună, din cauza complicaţiilor apărute ddupă accidentarea din prima etapă. „Frăsinescu resimte dureri la tendonul lui Achile, am vrut să nu forţăm şi să riscăm astfel o accidentare mai lungă. Curelea a revenit la antrenamente normale, alături de coechipieri. Mateiu a fost la clinica din Turcia, iar acum e într-o perioadă de reacomodare la efort, va face doar alergări lineare, pentru că încă resimte dureri. Peste două săptămâni se va duce iar la control în Turcia. Până în octombrie nu cred că se poate conta pe el. Şi el a fost o pierdere pentru echipă, este un jucător de travaliu, care ocupă o zonă mare în teren“ a spus Săndoi. Totodată, antrenorul Craiovei a explicat şi rolul jocurilor amicale din cursul săptămânii: „Sin mi-a plăcut în liga a doua, a avut evoluţii bune. Pe el şi pe ceilalţi jucători care au evoluat mai puţin vom încerca să-i încurajăm. De altfel, aceste meciuri amicale, cum este cel cu Podari, le facem pentru a le da lor jocuri în picioare. Să-i păstrăm în priză“. Selecţioner timp de 7 ani al naţionalei de tineret a României, Emil Săndoi a salutat ascensiunea lui Andrei Ivan: „Este un jucător care are un talent ieşit din comun, o promisiune a fostbalului românesc, nu doar a Craiovei fotbalistice. Nelucrând cu el, ca spectator din tribune m-am întrebat de ce nu e titular. Vreau să-l simt în antrenamente, să văd dacă are capacitatea să joace titular în liga întâi la 17 ani. Ivan e un jucător care face diferenţa“.