O „Căsuţa cu poveşti” pentru ajutorarea unui copil

0
77

Opera Română Craiova a găzduit un spectacol, cu şi despre copii, organizat de Grădiniţa cu Program Prelungit „Căsuţa cu poveşti”. A fost o sărbătoare, atât pentru părinţi cât şi pentru micuţi, 305 preşcolari, din cele 12 grupe ale unităţii de învăţământ, fiind implicaţi, aportul celor 24 de educatoare, al celor 12 îngrijitoare şi al personalului administrativ fiind hotărâtor. Pe durata întregului spectacol, copiii au fost în grija educatoarelor, părinţii fiind spectatori şi atât.

În cadrul manifestării, a avut loc şi o expoziţie cu vânzare, în scop umanitar. Preşcolarii au confecţionat, ajutaţi de părinţi şi educatoare, diverse obiecte decorative sau de utilitate, pe care le-au prezentat în cadrul expoziţiei „Suntem prietenii lui Sebi”.

„În grădiniţa noastră, avem un micuţ, Sebastian Tapi, în vârstă de patru ani şi jumătate, diagnosticat cu autism infantil. Prin această acţiune, s-a dorit să se ofere sprijin familiei, dar şi o informare cu privire la ceea ce înseamnă autismul. S-a strâns o sumă de 2.500 de lei, puţin pentru lungul drum pe care îl are de parcurs familia cu terapia pentru recuperarea lui Sebi”,a precizat prof.  Claudia IlinaTîrziu, director al Grădiniţei „Căsuţa cu poveşti”.