Prichindeii de la Grădiniția „Tudor Vladimirescu”, cei mai mici bucătari

0
77

În cadrul programului „Şcoala Altfel”, preşcolarii de la Grădiniţa cu program prelungit „Tudor Vladimirescu” au petrecut o nouă zi altfel alături de un invitat special. Chef Bogdan Zidaru, de la Restaurantul „Crema Bistro”, le-a dat o mână de ajutor şi le-a dezvăluit câteva trucuri din bucătărie pentru prepararea reţetelor.


“Atelierul nostru culinar a fost structurat pe trei secţiuni: salată de legume, salată de fructe şi sandvişuri vesele. La activitate au participat şi mămicile cu ajutorul cărora micuţii s-au jucat pregătind diverse delicioşenii”, a spus educatoarea Florea Emilia-Simona. „Prin aceste lecţii de gătit vrem să-i învăţăm pe copii să mănânce sănătos, să aleagă alimentele corecte, să se dezvolte frumos, să aibă încredere în ei şi să socializeze unii cu alţii”, a spus, la rândul ei, și educatoarea Puiu Georgeta.

Mâncăm sănătos, creştem frumos!

Cei douăzeci şi trei de pici cu şorţuleţe şi-au luat rolul de bucătari în serios şi au făcut totul ca la carte. La primul atelier s-a pregătit salata de legume. „Nu este greu să găteşti. Cel mai mult mi-a luat să curăţ morcovul, dar m-am descurcat”, a spus Dincă Radu, un băieţel de cinci anișori. La al doilea atelier, micii bucătari au preparat o delicioasă salată de fructe. „Este făcută din mere, pere, banane, piersici, portocale. Este foarte sănătoasă şi gustoasă. O pregătim şi noi acasă împreună cu mama”, au dezvăluit reţeta gemenii Letiţia şi Mircea. La atelierul cu sandvişuri vesele şi în diverse forme, copiii au participat cu mult entuziasm sub îndrumarea invitatului special, Chef Bogdan. Foarte mândri de realizările preşcolarilor au fost și părinţii. „Copiii trebuie învăţaţi de mici să mănânce sănătos şi corect. Când gătesc, îl iau şi pe fiul meu în bucătărie, să mă ajute să fac mâncare şi îi face o plăcere deosebită”, a spus Rădoi Simona, mămica unui băieţel de șase anișori.
Organizatoarele evenimentului spun că vor repeta cât de curând lecţiile de gătit pentru copii.