Iorgulescu: „UEFA e de acord cu promovarea Craiovei”

1
146

Într-o conferinţă de presă susţinută ieri, şeful LPF, Gino Iorgulescu, a declarat că CSU Craiova poate promova în Liga 1, decizia fiind trimisă de cei de la UEFA. „CSU Craiova poate să promoveze în Liga 1, aşa au transmis cei de la UEFA. Bănuiesc că va lua şi licenţa, care până acum era provizorie”, a spus Gino Iorgulescu.

Pe de altă parte, antrenorul Craiovei, Gabi Balint, s-a declarat dezamăgit de atacurile unor oameni din fotbal la adresa echipei din Bănie. „Când nişte oameni se unesc şi pun bazele unui proiect serios în fotbalul nostru măcinat de criză şi scandaluri, bineînţeles apar alţii care fac pe deştepţii şi contestă totul, împroşcând cu răutatea caracteristică persoanelor incapabile de ceva în ţara asta. “Sa moară capra vecinului” s-a transformat în “Să-i omorâm toate caprele vecinului”. CSU Craiova a fost invitată de Federaţia Română de Fotbal, după votul Adunării Generale, să facă parte din Liga a 2-a, având aceleaşi obligaţii şi drepturi ca şi celelalte echipe. Mă întreb, dacă echipa nu are drept de promovare (cum spun unii) ar fi avut drept de retrogadare, dacă s-ar fi situat pe ultimile locuri în play-out? Ce se întâmplă cu punctele obţinute, cu locul în clasament, cu rezultatele meciurilor din sezonul actual, cu speranțele fanilor care vin la stadion, cu toate cheltuielile efectuate pe jucători, cantonamente, deplasări, baremuri de arbitri? Oricum va fi deznodământul şi orice ar zice unii, un singur gând e important pentru noi: Renaştem împreună și jucăm doar pe teren! Restul e mizerie…” a transmis Balint prin intermediul paginii sale oficiale de facebook.

Forul european se opune suspendării procesului de licenţiere

Gino Iorgulescu

Forul fotbalistic european se opune „cu fermitate” suspendării procesului de licenţiere în România, se arată în răspunsul forului european la o chestionare pe această temă făcută de FRF, însă recomandă adoptarea altor sancţiuni decât excluderea din Liga I, în cazul grupărilor care nu îndeplinesc criteriile de licenţiere. „UEFA se opune cu fermitate acestei propuneri şi nu susţine suspendarea condiţiilor ce trebuie îndeplinite de către cluburi pentru a putea participa în prima divizie. O asemenea decizie ar pune în mare pericol credibilitatea procesului de licenţiere a cluburilor în România şi ar însemna un mare pas înapoi în ceea ce priveşte obiectivele fundamentale ale sistemului de licenţiere care a fost creat pentru a promova şi a îmbunătăţi fotbalul din România sub toate aspectele sale. Totuşi, pentru a nu risca prejudicierea fotbalului din România din cauza excluderii a numeroase cluburi ce nu îndeplinesc cerinţele de ordin financiar, este recomandat ca, în loc ca procesul de licenţiere să fie suspendat, alte sancţiuni (în afara excluderii) să fie impuse acestora pentru a putea participa la Campionatul naţional al primei divizii” preciează forul de la Nyon.

Comments are closed.