Descinderi pentru destructurarea unui grup de “carderi” doljeni: Fiul şefului Poliţiei de Frontieră Dolj ridicat de procurorii DIICOT Craiova

0
1133

În urma unei acţiuni de amploare a poliţiştilor BCCO Craiova sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, ieri dimineaţă, în Craiova dar şi în judeţ au fost efectuate 11 percheziţii domiciliare, pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în fraude cu cărţi de credit. La sediul DIICOT Craiova au ajuns nouă persoane pentru audieri, între acestea numărându-se şi fiul şefului Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Dolj, comisar-şef Ionişor Berceanu.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova au desfăşurat, ieri, în judeţ, o amplă acţiune vizând destructurarea  unui grup infracţional organizat, constituit din 13 învinuţi, specializat în săvârşirea de infracţiuni cu cărţi de credit. Potrivit informaţiilor furnizate de procurori, membrii grupului procurau dispozitive de copiere frauduloasă a datelor de pe cardurile bancare, dispozitivele urmând să fie utilizate pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Aparatura de skimming urma să fie expediată la destinaţie, într-un colet, disimulată în dispozitive receiver tip DIGI TV. Numai că membrii grupului n-au mai apucat să trimită aparatura, pentru că, ieri dimineaţă, s-au trezit cu oamenii legii la uşă. Au foste efectuate 11 percheziţii domiciliare, în Craiova dar şi în judeţ, în urma cărora au fost găsite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor dispozitive de skimming, la sediul DIICOT Craiova fiind aduse, pentru audieri, 9 persoane. Printre acestea s-a aflat şi Romeo Marian Berceanu, fiul şefului Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Dolj, comisar-şef Ionişor Berceanu. Acesta a confirmat că fiul său se află printre persoanele aduse la audieri în acest dosar, însă a spus că nu ştia că s-ar ocupa cu astfel de activităţi. “Nu am prea multe informaţii, dar este adevărat că şi Romeo a fost luat în urma percheziţiilor de azi-dimineaţă (n.r. – ieri dimineaţă). N-am ştiut niciodată că s-ar ocupa cu aşa ceva, pentru că nu l-aş fi lăsat”, a declarat Ionişor Berceanu.

La un moment dat, în jurul orei 14.00, probabil că uneia dintre persoanele aflate la audieri i-a venit rău, pentru că la sediul DIICOT Craiova a fost solicitată o ambulanţă. Echipajul medical a intrat şi a acordat îngrijiri medicale, însă nu a luat pe nimeni la plecare, semn că a fost vorba doar de vreun leşin uşor, provocat de probele prezentate de procurori.

Audierile în dosar au durat până seara, târziu, iar persoanele faţă de care s-a luat măsura reţinerii urmează să fie prezentate astăzi, Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă. Cercetarile în această cauză au fost efectuate cu suportul tehnic şi informativ al DOS, SOS, SIPI Craiova, la acţiunea de ieri participând şi jandarmi ai GJMb Craiova.