„Descoperă Craiova”, descoperă casele monumente istorice ale urbei!

0
272

Concurs cu premii în bani în valoare totală de peste 1.000 de lei

În perioada 5 mai – 1 iunie 2014, site-ul www.MonumenteOltenia.ro organizează competiția „Descoperă Craiova”, cu scopul promovării patrimoniului cultural și arhitectural al municipiului Craiova, în contextul candidaturii orașului la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021. În cadrul competiției, participanții vor avea șansa de a descoperi case istorice mai puțin cunoscute din Craiova, ce datează din secolele al XIX-lea – al XX-lea.

Participanții se pot înscrie în competiție până sâmbătă, 17 mai, completând formularul disponibil pe site. După selecție, aceștia vor fi împărțiți în echipe de câte 2, fiecăreia fiindu-i atribuită o ghicitoare pe baza căreia va trebui să identifice o casă monument istoric din orașul Craiova. Echipele vor avea la dispoziție o săptămână (23-29 mai) să identifice clădirea indicată, să realizeze fotografii ale acesteia și să redacteze un eseu despre clădirea desemnată. Materialele rezultate vor fi analizate de un juriu, iar echipele clasate pe primele trei poziții ale clasamentului final vor fi premiate cu 500 lei, 300 lei, respectiv 200 lei.

Pentru mai multe informații cu privire la competiția „Descoperă Craiova”, puteți consulta Regulamentul oficial, disponibil pe site. De asemenea, puteți solicita detalii la numărul de telefon 0743.20.32.99 sau la e-mail info@monumenteoltenia.ro.

MonumenteOltenia.ro este o colecție de imagini și informații despre monumentele istorice ale Olteniei. Principalele obiective al site-ului sunt facilitarea accesului publicului larg la informații relevante despre patrimoniul istoric, cultural și turistic al regiunii Oltenia și conștientizarea publicului larg cu privire la potențialul istoric, cultural și turistic al zonei.