Şoferii craioveni, „căutaţi” la anvelope

0
98

Poliţiştii de la Rutieră au organizat o nouă razie în trafic, pe raza Craiovei, pentru depistarea şoferilor care nu respectă semnificaţia culorilor semaforului electric, dar şi pentru a verifica dacă au montate anvelopele de iarnă, având în vedere că a nins. Oamenii legii au aplicat amenzi de peste 22.000 lei în cadrul acţiunii şi au reţinut 18 permise de conducere.

La acest sfârşit de săptămână, poliţiştii rutieri au acţionat pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie cauzate de nerespectarea de către conducătorii auto a semnificaţiei culorilor semaforului electric. De asemenea, având în vedere condiţiile meteo-rutiere din această perioadă, poliţiştii au verificat şi starea tehnică a autovehiculelor, în principal dotarea acestora cu anvelope de iarnă ori dispozitive antiderapante omologate.

În cadrul acţiunilor, oamenii legii au constatat 177 abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au aplicate amenzi în valoare de peste 22.000 lei, dintre care 18 pentru nerespectarea de către conducătorii auto a semnificaţiei culorilor semaforului electric, iar alte 5 pentru neechiparea corespunzătoare a autovehiculului pentru circulaţia în condiţii de iarnă. Au fost reţinute în vederea suspendării 18 permise de conducere şi retrase 8 certificate de înmatriculare.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în cadrul raziei a fost depistat Florian Ş., de 52 de ani, din Şimnicu de Jos, care a condus un autoturism Opel pe strada „Paşcani” şi, la intersecţia cu strada „Nicolae Titulescu”, din Craiova, a pătruns în intersecţie la culoarea roşie a semaforului electric aflat în funcţiune. „Bărbatul a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 390 lei şi, ca măsură complementară, i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 30 zile”, ne-a declarat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

În plus, poliţiştii rutieri l-au depistat şi pe Cristian P., de 29 ani, din Craiova,  în timp ce conducea un autoturism Fiat pe Calea Bucureşti, pe un sector de drum acoperit cu zăpadă, fără a avea montate anvelope de iarnă. Tânărul a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 877,5 lei şi, ca măsură complementară, i s-a reţinut certificatul de înmatriculare.