Solomon: “Închid toate şantierele în 2012!”

1
167

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, şi-a propus ca, în 2012, să finalizeze toate lucrările de investiţii care au fost începute anul trecut. Edilul-şef crede că, indiferent de stadiul în care se află, şantierele pot fi închise până în vară sau, cel târziu, până în toamnă.

Antonie Solomon

Primarul Craiova, Antonie Solomon, a făcut acest anunţ în ultima sa conferinţă de presă, din 2011. “Sperăm ca, în 2012, toate şantierele pe care le avem începute să fie închise. Nu ţin neapărat să le terminăm fiindcă e vorba de un an electoral şi dă bine să tăiem cât mai multe panglici inaugurale, dar consider că nu trebuie să lungim prea mult boala”, a spus Solomon. Edilul susţine că a vizitat de mai multe ori toate lucrările, a vorbit cu constructorii şi a ajuns la concluzia că lucrările respective pot fi terminate în decurs de câteva luni. “Ştiu foarte bine care e situaţia la fiecare şantier în parte. Am discutat cu cei care coordonează lucrările şi mi-au spus că sunt speranţe să se termine mai devreme cu câteva luni decât s-a prevăzut în contracte de execuţie, iar eu voi insista să se ţină de treabă ca şi până acum”, a mai spus Antonie Solomon.

Cupola Multifuncţionalului va fi montată în primăvară

Dintre toate lucrările, cea mai avansată pare să fie execuţia Centrul Multifuncţional, care se ridică în cartierul Romaneşti, având o valoare totala de 87,4 milioane de lei. Cei trei constructori – SC Recon Craiova, SC Mitliv Craiova şi Romelectro Bucureşti – sunt convinşi că, în această primăvară, fi gata să monteze cupola. Potrivit specialiştilor, aceasta va avea o înălţime de 24 de metri şi va adăposti sala de expoziţii. Împrejurul ei vor fi alte spaţii mai mici pentru expunere, săli de conferinţe, precum şi birouri care vor putea fi închiriate de către firme pentru afaceri. “Structura pe care va sta cupola am executat-o în toamnă şi acum am lăsat-o în detensionare până în primăvară. S-ar putea să o montăm prin martie», a prezentat situaţia directorul Recon, Marian Petcu. Termenul de finalizare este decembrie 2013, dar şantiertul are deja un avans de trei luni.

Polivalenta va fi inaugurată în această primăvară

Al doilea mare şantier care ar trebui să fie inaugurat este Sala Polivalentă. Constructorul Concas Buzău – firmă angajată de Compania Naţională de Investiţii, care este şi finanţatorul integral al sălii, a anunţat că se încearcă finalizarea lucrării pe 15 martie. Deşi nu crede că acest termen va fi respectat, primarul Craiova e decis să insiste ca sala să nu fie terminată măcar în luna mai. «E păcat să îi tot păcălim pe oameni. Alţii fac stadioane de 20, 30, 40 milioane de euro şi noi nu termină o sală în 15 ani. Deci pentru mine, ca prim cetăţean al Craiovei, este o palmă să nu poţi să le arătăm craiovenilor că suntem oameni de cuvânt şi că putem finaliza o investiţie care a costat foarte mult», a spus edilul la ultima sa vizită pe şantier. Autorităţile intenţionează ca Polivalenta să fie inaugurată printr-o competiţie a sporturilor de sală.

Şantierul pasajului suprateran este îngheţat

Cam în aceeaşi perioadă, spre mijlocul sau sfârşitul primăverii, ar trebui să fie finalizat cel de-al treilea mare şantier din Craiova. Este vorba de lucrările la pasajul suprateran, de la kilometrul zero, mai exact din Valea Vlăicii. Potrivit contractului de execuţie, şi această lucrare, care are o valoare de aproximativ 60 de milioane de lei, fiind executată de SCT Bucureşti şi Erpia Craiova, ar urma să fie încheiată la sfârşitul lunii mai 2012. Primarul Solomon este convins că, şi în acest caz, va trebui să forţeze nota, să insiste pe lângă constructori astfel încât să poată termina lucrarea mai devreme, astfel încât să poată să fie inaugurată tot în cursul acestui an. Lucrurile sunt puţin mai complicate întrucât lucrarea ar avea, în acest moment, cam două şi chiar trei luni de întârziere. Deocamdată, lucrările sunt oprite cu totul, considerându-se că vremea e prea rece pentru a se putea lucra la structură.

 

1 COMENTARIU

  1. esti dat dreacu “inchid” fac ,dreg.Faci singur ca esti pe mosia lu tac’tu.Si cand ai fo la puscarie tot la santiere ti-a stat mintea.Vorbesti la singular de parca e primaria lu ma-ta,nimeni nu mai conteaza.baga mare acu ca tre sa recuperezi ce ti-au confiscat,ca la furat si inselat esti profesor

Comments are closed.