Colinde şi obiceiuri de iarnă la Liceul de Arte „Marin Sorescu”

5
534

Foarte multemanifestări ocazionate de sărbătorile de iarăfac parte, și în acest an, din programul organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. Una dintre cele mai apropiate acţiuni va avea loc pe 11 decembrie, de la ora 10.00, la Liceul de Arte „Marin Sorescu”.

Joi, 11 decembrie, Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova va fi gazda unei manifestări, aflată la cea de-a XXI-a ediţie, Festivalul-concurs de datini şi obiceiuri de iarnă, unde sunt înscrise 31 de formaţii din întreg învăţământul preuniversitar (de la cel preprimar până la liceal). «Sunt înscrise 26 de grupuri de la secțiunea „Colinde” şi cinci de la „Datini şi obiceiuri de iarnă”. Sunt zece formaţii din judeţ – Calafat, Argetoaia, Braloştiţa, Galicea Mare, Ostroveni, Gighera, Călăraşi, plus două unităţi din Craiova. Fiecare premiat cu locul I de la categoria corespunzătoare (preşcolar, primar, gimnazial, liceal) va primi un trofeu. Juriul va fi format din reprezentanţi de seamă ai mediului muzical, preşedinte fiind domnul  Pavel Şopov, de la Universitatea din Craiova.Membrisunt tot oameni de specialitate – prof.  Eugenia Manole şi Nelu Stoian», a declarat prof.  Monica Tănasie, inspector de arte, în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Expoziţie la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj

În aceeaşi zi, în holul principal al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj va fi vernisată o expoziţie cu lucrări de artă, de la pictură la „hand-made”, unde pot expune toţi copiii. „Toţi elevii talentaţi vot putea să îşi arate creaţiile, indiferent de unde sunt, din mediul rural sau urban. Este vorba despre ideile lor, pe care le încurajăm, de aceea îi rugăm să le arate, iar profesorii de arte plastice sunt cei care îi îndrumă”, a completat Monica Tănasie.

5 COMENTARII

Comments are closed.