SNOOKER / Ronnie O’Sullivan a triumfat din nou la „Crucible”

0
36

Ce turneu final de Campionat Mondial a avut Ronnie O’Sullivan! “Racheta” a câştigat, luni seară, cel de-al cincilea titlu mondial din carieră, al doilea consecutiv, după o evoluţie aproape fără cusur. Cu un singur joc competitiv disputat în acest sezon, în luna septembrie, Ronnie a fost instalat drept favorit la casele de pariuri înaintea turneului de la Sheffield. Însă nimeni nu credea că jucătorul de 37 de ani poate să-şi păstreze titlul mondial cucerit anul trecut, după ce a muncit la o fermă în ultimele luni.

Pentru a reuşi acest lucru, englezul mai avea nevoie de doar trei jocuri în ultima sesiune din finala cu Barry Hawkins din seara de luni. Însă Hawkins nu s-a lăsat călcat în picioare. A debutat în forţă, cu un break de 127 de puncte, şi a redus scorul la 15-12. Dar Ronnie nu a cedat! Cu breakuri de 77, 88 şi 86 de puncte, campionul mondial a închis meciul (18-12), reuşind să-şi adjudece un nou titlu suprem! Cu şase breakuri de peste 100 de puncte, Ronnie a stabilit un record absolut pentru o finală la “Crucible”, depăşind vechea performanţă de doar cinci astfel de breakuri reuşite de John Higgins, Matthew Stevens şi Stephen Hendry (septuplu campion mondial). Pentru victoria sa, O’Sullivan a primit un cec în valoare de 250.000 de lire sterline.

Până în finală, Ronnie a trecut rând pe rând de Marcus Campbell (10-4), Ali Carter (13-8), Stuart Bingham (13-4) şi Judd Trump (17-11).