Prichindeii de la Grădinița „Tudor Vladimirescu” au învățat cum să se comporte la un incendiu

0
261

Ieri, în cadrul programului Şcoala Altfel “Să ştii mai multe, să fii mai bun, un exerciţiu al pompierilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, desfăşurat la Grădinița cu program prelungit” Tudor Vladimirescu”, din Craiova, s-a transformat într-un adevărat spectacol pentru cei aproximativ 160 de preșcolari din această grădiniță.

Mobilizaţi încă de la primele ore ale dimineţii, de către cadrele didactice ale instituţiei, micuţii au tratat acest eveniment cu seriozitate, motiv pentru care acţiunea de evacuare a acestora s-a realizat în mai puţin de patru minute.
Sunetele fluierului pe culoarele instituției, alerta pompierilor de a stinge cât mai repede focul, dar şi imaginea unui eveniment neplăcut nu i-au speriat, deloc, pe preșcolarii năzdrăvani, adunaţi în curtea grădiniței de către profesorul coordonator al acţiunii, Georgeta Puiu. Ba din contră, adunarea rapidă în curtea grădiniței i-a determinat să aplaude şi să se bucure că la un adevărat spectacol. “Tematica acestei acţiuni a fost creşterea siguranţei preșcolarilor şi a personalului grădiniței în caz de un incendiu. Astfel, prin intermediul educatoarelor şi a membrilor comisiei PSI, preșcolarii au fost informaţi, în cadrul activităților de cunoaştere a mediului şi a celor de educație pentru societate, cu privire la posibilitatea producerii unui incendiu”, a declarat Maria Dinu, directorul grădiniței., Noi realizăm astfel de exerciţii de două ori pe lună, iar de această dată, preșcolarii au fost instruiţi cu privire la evacuarea în cazul producerii unui incendiu”, a precizat educatoarea Florea Simona. Obiectivele principale al acestui exerciţiu au constat în cunoaşterea procedurilor de gestionare a situaţiilor de criză, a regulilor de bază privitoare la protecţia în caz de incendiu, de către tot personalul grădiniţei, dar şi a modului de acţiune în acest caz. Locotenentul Anghel Andei a recunoscut că exerciţiile de evacuare au devenit, deja, o tradiţie a colaborării cu Grădiniţa “Tudor Vladimirescu”. „Ne bucură faptul că aceste evenimente sunt organizate mai des, iar copiii sunt instruiţi, începând de la vârste mici, asupra modului de comportare în cazuri extreme. În afară de programul controalelor, realizat la instituţiile de învăţământ, răspundem şi solicitărilor altor şcoli, aşa cum a fost şi în acest caz”, a precizat reprezentantul ISU Dolj.