Poliţiştii au finalizat verificările la „Sfânta Maria”: Andreea Dămureanu, cercetată pentru purtare abuzivă

0
250

Poliţiştii Secţiei 5 Craiova au finalizat cercetările în dosarul deschis ca urmare a reclamaţiilor de agresiune asupra unei bătrâne de la Centrul de Îngrijire al Adulţilor „Sfânta Maria” din Craioviţa Nouă şi l-au înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că este vorba despre vătămare corporală, însă femeia suspectată de comiterea infracţiunii, Andreea Dămureanu, era, la momentul respectiv, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, motiv pentru care încadrarea faptei se schimbă în purtare abuzivă. În aceste condiţii, cercetarea devine de competenţa exclusivă a Parchetului.

Reamintim că infirmiera Georgeta Gabroveanu de la Centrul de Îngrijire al Adulţilor „Sfânta Maria” din Craioviţa Nouă a acuzat-o, pe 22 ianuarie, pe asistenta Andreea Dămureanu, soţia lui Ringo Dămureanu, preşedintele Sindicatului „Forţa Legii” Dolj că i-a rupt mâna unei femei de 70 de ani, internată în centrul respectiv. Pentru lămurirea situaţiei, conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Dolj a sesizat Poliţia, fiind deschis un dosar penal la Secţia 5 Poliţie Craiova. Bătrâna a fost dusă la Institutul de Medicină Legală Craiova, unde s-a stabilit că suferise într-adevăr o fractură, fiindu-i eliberat certificat medico-legal din care rezultă că are nevoie de 50 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Pentru că, în urma cercetărilor şi a audierii personalului, au rezultat indicii de comitere a unei fapte penale, dar şi pentru că suspecta principală, Andreea Dămureanu, era în timpul şi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, încadrarea faptei s-a schimbat din vătămare corporală în purtare abuzivă, astfel că poliţiştii au declinat, miercuri, dosarul la Parchet, pentru continuarea cercetărilor.

„Secţia 5 Poliţie a definitivat verificările în cazul femeii de 70 de ani care a suferit o fractură de antebraţ, iar ieri dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de declinare. Din verificări a rezultat că suspectă de comiterea faptei este o angajată a centrului respectiv, care la momentul producerii vătămării corporale se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Având în vedere calitatea de funcţionar public, suntem în prezenţa infracţiunii de purtare abuzivă, faptă care atrage competenţa de cercetare exclusivă a Parchetului”, ne-a declarat comisar-şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.